Наступний забажає відіграти назад: серіальні прем’єри жовтня 2020

Серіальні прем’єри жовтня 2020 року

Серіальні прем’єри жовтня 2020 року тішать саме новими проєктами. Вони настільки різнопланові, що очі розбігаються. Але почнемо з початку.

01.10.2020 – Доброго ранку, Вероніко! (Bom Dia, Verônica)

Netflix, Бразилія

Серіал за романом Ілани Касой і Рафаеля Монтеса, які працювали і над сценарієм. Вероніка Торрес працює у відділу вбивств Сан-Паулу. Одного дня вона стає свідком самогубства колеги. Вероніка намагається розібратися, чому це сталося. Згодом вона розуміє, що жінка стала жертвою ґвалтівника, що знайомиться з жертвами через сайти знайомств. Аби знайти інших жертв насилля, Вероніка виступає по телебаченню і дає свій номер. А за кілька днів до неї дзвонить жінка, що благає про допомогу…

У ролях: Таіна Мюллер, Еліса Волпатто, Антоніо Грассі, Едуардо Московіц та інші.

06.10.2020 – Наступний (NeXt)

Fox, США

Ми – на порозі епохи, коли штучний інтелект буде всюди. Але чи готові ми до цього? Що станеться, якщо розумні машини навчаться розвиватися без допомоги людини і вирішать, що ми – загроза для них? Пол Леблан створив досконалий штучний інтелект Next. Але тепер вони прагнуть знищити одне одного. Аби зберегти своє життя. При цьому Next за допомогою будь-яких електронних гаджетів вбиває всіх, в кому вбачає загрозу для себе. Чи вийде у Леблана та агентів відділу кібербезпеки ФБР подолати те, що не має матеріальної оболонки?

У ролях: Джон Слеттері, Фернанда Андраде, Майкл Мозлі, Герардо Челаско та інші.

15.10.2020 – Рив’єра (Riviera), 3 сезон

Sky Atlantic, Велика Британія

Сезон буде мати більше серій, зате його географія значно розшириться, Джорджина буде шукати викрадені витвори мистецтва по всьому світу, навіть в Аргентині. Нового компаньйона жінки грає Руперт Грейвз, якого ми добре знаємо як інспектора Лестрейда з «Шерлока». Продюсери кажуть, що вважають цей сезон найамбітнішим та найцікавішим. Варто переконатися самим!

16.10.2020 – Бунт (Antidisturbios)

Movistar+, Іспанія

Шість співробітників ОМОНу мають здійснити виселення проблемних мешканців з одного із будинків в центрі Мадриду. Але під час операції стається трагедія, що призводить до смерті людини. Відділ внутрішніх розслідувань має з’ясувати, що саме сталося і чи є підстави вважати винними цих шістьох поліцейських або когось одного з них. Молодий агент Лая Уркіхо хоче проявити себе і з головою занурюється в справу, яка згодом поглинає її. А шість омонівців самотужки намагаються виплутатися, але це лише ускладнює ситуацію.

До речі, серіал все викликав скандал в Іспанії, адже поліції та профспілкам не сподобалося, якими показують їхніх співробітників. А показують їх далеко не ангелами: корупція, вживання алкоголю наркотиків, перевищення повноважень… Що ж, цікаво було б почути думку іншої частини суспільства.

У ролях: Вікі Луенго, Рауль Арівало, Алекс Гарсія, Роберто Аламо та інші.

18.10.2020 – Бйорнстад / Бертаун / Ведмежий кут (Björnstad / Beartown)

HBO Nordic, Швеція

Серіал є екранізацією книги Фредріка Бакмана. Колись Питер був зіркою хокею, і тепер він повертається у рідне місто, аби тренувати юнацьку команду. Хокей – хіба що релігія в цьому невеличкому містечку, до нього мають відношення майже всі. Тому коли згодом одного з хлопців з команди звинувачують у зґвалтуванні дочки Пітера, кожен так чи інакше потрапляє під удар. Адже таке звинувачення означає закриття команди.

У ролях: Ульф Стенберг, Міріам Інгрід, Алієтт Опхайм, Олівер Дюфокер та інші.

20.10.2020 – Бухта щастя (Lykkebugten)

Viaplay, Швеція

Ми добре знаеємо Каміллу Лекберг за її романами про Еріку та Патріка. Вона також брала участь у написанні сценаріїв до серіалу «Вбивства у Фьєльбацці», де діють ці її герої. Тепер вона знову виступає в якості творця проєкту. За її словами, «Бухта щастя» – це поєднання детектива та сучасної мильної опери. Нам покажуть життя в невеличкому містечку, куди головна героїня Джоанна повертається на похорон матері. Але згодом в багажнику автівки знаходять тіло молодої жінки, і Джоанна як офіцер поліції долучається до розслідування. Їй доведеться зануритись у життя, яке вона колись покинула, згадати старі симпатії та конфлікти. І все заради того, аби знайти серійного вбивцю.

Серіал від початку знімали як 2 сезони, але поки незрозуміло, вийдуть вони один за одним чи з перервою.

У ролях: Діса Остранд, Лінда сантьяго, Даніель Адольфссон, Пітер Лоренцон та інші.

22.10.2020 – Молох (Moloch)

ARTE, Франція, Бельгія

Цей серіал сподобається тим, хто любить містичні мотиви. Кілька людей згоріли живцем на очах у перехожих у різних частинах міста. Деякі кажуть, що бачили, як до жертв спочатку хтось торкався, а потім вони загоралися. То це щось паранормальне? Чи незрозумілий поки спосіб вбивства? Або свідкам здалося, і це звичайне самогубство? Аби розібратися в ситуації, за справу беруться журналістка Луїза за психіатр Габріель.

У ролях: Маріна Вакт, Олів’є Гурме, Марк Зінга та інші.

25.10.2020 – Відіграти назад (The Undoing)

HBO, США

Довгоочікуваний серіал з НікольКідман та Г’ю Грантом. Є екранізацією книги «Ти мала б знати» Джин Кореліц. Режисер проєкту – Сюзанна Бір, що подарувала нам «Нічного адміністратора».

У Грейс Фрейзер життя, про яке вона завжди мріяла. Успішна кар’єра, щасливий шлюб, гарний син. Ось-ось має вийти її перша книга. Але за кілька тижнів до цього чоловік Грейс зникає, а згодом з’ясовується, що його звинувачують в жорстокому злочині. І всі навколо кажуть Грейс: «Ти мала б знати!». Тепер жінці доведеться розібрати на шматки своє життя, аби зрозуміти, що і коли було не так і чи дійсно вона не знала. Або просто не хотіла знати?

В інших ролях: Едгар Рамірез («Американська історія злочинів: вбивство Джанні Версаче»), Дональд Сазерленд («Довіра»), Лілі Рейб та інші.

26.10.2020 – Сестра (The Sister)

ITV, Велика Британія

Творцем серіалу є Ніл Кросс, автор «Лютера». Це екранізація його книги «Поховання». Натан має в минулому жахливий секрет і волів би, аби той був похований назавжди. Мова йде про смерть молодої жінки. Тільки він та його старий знайомий Боб знають, що сталося насправді. І ось через багато років Боб приходить до Натана з новинами, які можуть зруйнувати його життя. Але і в теперішньому Натана є свої секрети. І Боб ще не знає, на що готовий його давній знайомий, аби захистити їх.

У ролях: Рассел Тові («Квантіко», «Шерлок»), Берті Карвел («Центр Багдада», «Вілла «Білий кінь»), Амріта Ахарія, Сімона Ешлі та інші.

30.10.2020 – Субурра (Suburra), 3 сезон

Netflix, Італія

Останній сезон масштабного італійського проєкту, що розповідає про сутички мафії, політиків та релігійних діячів за владу у римському передмісті. Баланс сил порушено через самогубство Леле та вихід з коми Манфреді. Та й всередині клану Анаклеті не все добре. До того ж Ватікан веде свою гру, а ці люди в мантіях не звикли програвати. Тож кому дістанеться контроль над Остією, дізнаємося наприкінці сезону.

Як бачите, розмаїття проєктів дійсно вражає. Які серіальні прем’єри жовтня 2020 року зацікавили вас найбільше?