Тернистий шлях добра та зла: серіальні прем’єри лютого 2020

Серіальні прем'єри лютого 2020

Цілих 9 нових проектів, що незвично для цього місяця, та 12 продовжень – такі серіальні прем’єри лютого 2020 року.

03.02.2020 – Центр Багдада (Baghdad Central)

Channel 4, Велика Британія

2003 рік, режим Саддама Гусейна впав. Ірак в руїнах, в країні немає ані керівництва, ані порядку, адже армія та поліція розпущені. Такий безлад сприяє зростанню злочинності. Пограбування, побиття, викрадення, вбивства… Все це спостерігає поліцейський Мухсін аль-Гафаджі, який втратив роботу і намагається якось вижити та піклуватися про двох доньок. Коли старшу викрадають, Мухсін дізнається, що вона вела подвійне життя. Аби повернути доньку, аль-Гафаджі доведеться погодитися працювати на британську розвідку. Цей серіал – історія болю, втрат та боротьби в хаосі війни.

У ролях: Валід Зуайтер, Джулі Намір, Берті Карвел, Клара Гурі, лім Лубані, Корі Столл та інші.

03.02.2020 – Полювання: смертельні ігри (Manhunt: Deadly Games)

Lionsgate, Spectrum Originals, США

Цей серіал – продовження антології, початком якої був проект «Полювання на Унабомбера». Тепер нам розкажуть історію Річарда Джуелла і вибухів під час Олімпійських Ігор в Атланті у 1996 році та після неї. Джуелл працював охоронцем і вчасно помітив бомбу під однією з трибун. Терорист її все одно активував, але завдяки Джуеллу жертв було набагато менше. Трагічність історії в тому, що через деякий час і поліція, і ЗМІ почали вважати Річарда винним у закладанні бомби. А в цей час справжній злочинець був на волі, і полювання на цього продовжувалося. Про те, як розвивалися події, і розповідають творці проекту.

У ролях: Кемерон Бріттон, Джек Гьюстон, Гетін Ентоні, Карла Гуджино, Арлісс Говард та інші.

До речі, історія Річарда Джуелла чекає на нас цього місяця і в кінотеатрах. 20 лютого в український прокат виходить фільм Клінта Іствуда, який представить свою точку зору на ці події.

03.02.2020 – Шекспір і Гетвей: приватні детективи (Shakespeare And Hathaway: Private Investigators), 3 сезон

BBC One, Велика Британия

Колись Луелла Шекспір найняла приватного детектива Френка Гетвея, аби дізнатися правду про свого нареченого. Тепер вони партнери з розкриття таємничих справ. І нові пригоди вже чекають на них.

06.02.2020 – Томмі (Tommy)

CBS, США

Абігейл Томас (Томмі) – перша жінка, яка стала керівником поліції Лос-Анджелесу. Шлях, який вона пройшла, аби отримали цю посаду, був нелегким. А зараз буде ще важче. Бути жінкою в чоловічому світі непросто, а ще й керувати чоловіками!.. Як досягти поваги та виконання наказів без обговорення? Як поєднати роботу та особисте життя? І як навчитися грати в політику без загрози для кар’єри та власного сумління? Відповіді чекають на нас у серіалі.

У ролях: Еді Фалко, яку ми бачили в серіалі «Закон і порядок: злочин братів Менендес», Майкл Чернус, Рассел Джонс, Аделаїда Клементс та інші.

06.02.2020 – Бруклін 9-9 (Brooklyn 9-9), 7 сезон

NBC, США

Детективи 99 відділку поліції Нью-Йорка повертаються до справ. Шостий сезон, який NBC створив власними силами після того, як викупив права на серіал у каналу Fox, показав значне підвищення рейтингів. Тому ще до виходу 7 сезону проект подовжили і на восьмий. Цей комедійний сітком про життя та роботу поліцейських доволі часто торкається дійсно важливих та болючих проблем суспільства. Тож можна гарно провести вечір за переглядом серіалу.

06.02.2020 – Грішниця (The Sinner), 3 сезон

USA Network, США

Один з найочікуваніших проектів цього року. Перший сезон був цікавим, другий – шокуючим. То що приготували нам цього разу? Здавалося б, звичайна аварія. Двоє чоловіків були в машині, один вижив, інший загинув. Але чи насправді все так просто? Чому детектив Емроуз бачить тут щось більше? Що ховає у своєму минулому звичайний шкільний вчитель? На що він здатен, аби захистити свій секрет?

У ролях: Білл Пуллман, Метт Бомер (красунчик Ніл Кеффрі в «Білому комірці»), Кріс Мессіна (детектив Вілліс в «Гострих предметах»), Джессіка Гект та інші.

07.02.2020 – Терновий кущ (Briarpatch)

USA Network, США

Основою для серіалу став роман Росса Томаса, написаний ним у 1984 році. Аллегра Ділл, слідчий з Вашингтону, повертається у рідне містечко в Техасі після вбивства сестри, також детектива поліції. Вона буде вести власне розслідування, і це витягне на світ божий чимало таємниць жителів міста. Протистояння з місцевими може коштувати жінці занадто дорого.

У ролях: Розаріо Доусон, Джей Р. Фергюссон (агент Гедлі в новому «Твін Піксі»), Еді Гатегі, Браян Гераті (Теодор Рузвельт в «Аліеністі» та Шон Ромен в «Поліції Чикаго») та інші.

07.02.2020 – МакГайвер (MacGyver), 4 сезон

CBS, США

Фонд «Фенікс» розформовано, і всім доводиться жити звичайним життям. Але недовго. Бо до команди по допомогу звертається ексцентричний мільярдер Расс Тейлор. Він впевнений, що існує змова планетарного масштабу, і це загрожує всьому людству. Що ж, доведеться вкотре рятувати світ.

Без Джорджа Іддса, який пішов з проекту минулого сезону, це вже не так цікаво. Але продюсери все ще не втрачають надії врятувати серіал. На роль Тейлора обрано Генрі Ієна Кьюсака, ветерана американського телебачення. Час покаже, чи стане він гарною заміною Іддса.

07.02.2020 – Допит (Interrogation)

CBS All Access, США

Серіал заснований на реальних подіях і для написання сценарію використовувалися поліцейські матеріали справи. Автори зазначають, що свого часу інцидент не набув національного розголосу, але його добре пам’ятають люди, які живуть в тій місцевості, де відбувалися події. Достеменно невідомо, чи зберегли сценаристи справжні імена діючих осіб, як планувалося від початку.

Парубка засудили до довічного за жорстоке вбивство матері. Протягом 30 років він намагався довести свою непричетність.

Цікава форма представлення сюжету. Спочатку нам покажуть 10 епізодів, які можна дивитися в будь-якій послідовності. Кожен епізод – це допит. Глядач може зробити власні висновки, спираючись на отриману інформацію. Потім нам покажуть фінал, де розкриють всі карти.

У ролях: Пітер Сарсгаард (Рей Сюард з серіалу «Вбивство»), Кайл Галлнер (Рід Гаррет з «Місце злочину Нью-Йорк»), Девід Стретейрн, Коді Сміт-Макфі, Вінсент Д’Онофріо (детектив Горен з «Закону і порядку») та інші.

08.02.2020 – Куленепробивні (Bulletproof), 2 сезон

Sky One, Велика Британія

Друзяки з дитинства, зараз Аарон Бішоп і Роні Пайк разом працюють в Агентстві національної безпеки. В другому сезоні вони покинуть туманний Лондон, аби потягнути за ниточки у Копенгагені та на Кіпрі. Заради досягнення мети їм доведеться ризикнути навіть своїми значками.

До речі, канал замовив три додаткові епізоди проекту, що планують випустити восени. В них герої зануряться у підземний світ Кейптауну.

09.02.2020 – Батьківщина (Homeland), 8 сезон

Showtime, США

Хочеться вірити, що цей достойний проект буде мати гідний фінал. Керрі знову повертається до оперативної роботи. Але вороги, як і завжди, всюди: зовні і всередині. Навіть всередині неї самої. Чим закінчяться переговори з Талібаном? Чи можливий мир або хоча б відносний спокій за існуючих умов?

09.02.2020 – Вілла «Білий кінь» (The Pale Horse)

BBC, Велика Британія

Ось ми і дочекалися наступної адаптації романів Агати Крісті від BBC. Нагадаємо, що в 2015 році канал оголосив, що купив права на екранізацію 7 романів письменниці. Першим був проект «І нікого не залишилось», другим – «Свідок обвинувачення», третім – «Випробування невинністю», четвертим – «Вбивства за абеткою». Отже, на нас чекає 5 частина, цього разу за трошки містичним романом «Вілла «Білий кінь».

Марк Істербрук намагається з’ясувати, чому його ім’я з’явилося в списку, який знайшли у взутті мертвої жінки. Майже всі люди зі списку мертві. То він наступний? Всі ниточки ведуть до вілли «Білий кінь», де живуть три дивні жінки. Про них кажуть, що вони відьми і можуть будь що. Навіть вбити когось на відстані. Та чи це так насправді? Або йдеться про старі добрі упередження і забобони? А, може, про останні дива науки? На жаль, спроби з’ясувати правду можуть коштувати життя.

У Агати Крісті це один з романів, де ми бачимо письменницю Аріадну Олівер, прообразом якої була сама Крісті. На жаль, з екранізації цього персонажа виключили.

У ролях: Руфус Сьюелл, Кая Скоделаріо, Берті Карвел (Керол Енн Бун зі «Звабливий, поганий, злий»), Шон Пертві (Лестрейд з «Елементарно»), Шейла Атім, Ріта Ташингем та інші.

09.02.2020 – Індевор / Молодий Морс / Прагнення (Endeavour), 7 сезон

ITV, Велика Британія

На відміну від попередніх сезонів, цей буде включати всього 3 серії. Індевор Морс входить у нове десятиліття – 1970-ті. Для Великої Британії це важливий час. Прогрес починає прискорюватися, а економічні та соціальні проблеми – поглиблюватися. На такому тлі доведеться розслідувати справи молодому інспектору. Також творці серіалу обіцяють показати, чому Фреда Создея немає в оригінальному «Інспекторі Морсі». Оскільки Сара Віккерс народила, її персонажа немає в цьому сезоні. Але продюсери не виключають її появи в наступному, восьмому, який був анонсований ще минулого літа.

Трейлер, на жаль, недоступний для перегляду в Україні.

12.02.2020 – Заради життя (For Life)

ABC, США

Нова юридична драма заснована на реальних подіях і розповідає історію Ісаака Райта. Колись він був визнаний винним у злочині, якого не скоював. В тюрмі Райт навчався та став ліцензованим адвокатом. Багато років він намагався довести свою невинуватість. А ще допоміг близько 20 іншим ув’язненим скасувати або пом’якшити винесені їм вироки.

У ролях: Ніколас Піннок (детектив Пол Оттаджер з серіалу «Злочинець»), Індира Варма, Джой Браянт, Доріан Міссік та інші.

13.02.2020 – Нарко: Мексика (Narcos: Mexico), 2 сезон

Netflix, США

Фелікс Галлардо тепер керує найбільшим наркокартелем Гвадалахари. Але будувати та втримувати розгалужену імперію непросто. Її рвуть на частини і ззовні, і зсередини. До того ж вбивство картелем агента УБН Камарени приводить в Мексику інших агентів, які планують жорстоко помститися за смерть друга. Тепер справу веде Волт Бреслін, який був оповідачем у першому сезоні та з’явився на сцені лише в останній серії. Нагадаємо, що серіал заснований на реальних подіях, які відбувалися в Гвадалахарі на початку 80-х.

У ролях: Дієго Луна, Бойд Гелбрук, Педро Паскаль, Тенох Гуерта, Тереза Руїз, Алехандро Еда та інші.

14.02.2020 – НульНульНуль (ZeroZero)

Sky Italia, Amazon Studio, Canal +, Італія, США, Франція

Екранізація роману Роберто Савіано, за книгою якого також знятий серіал «Гоморра», що розповідає про неаполітанську мафію. Цей – історія кокаїну та тих, хто його виробляє, транспортує та вживає. Розповідь про становлення та розповсюдження наркобізнесу в країнах Південної Америки, створення павутиння для постачання кокаїну в усі країни світу. Про жорстокість наркокартелів та відчайдушну боротьбу з ними поліції. Про простих людей, які опинилися по той чи інший бік барикад зі своєї чи чужої волі.

У ролях: Габріель Бірн, Андреа Райсборо, Дейн Дехаан, Гарольд Торрес та інші.

14.02.2020 – Удар у відповідь (Strike Back), 8 сезон

Sky One, Cinemax, Велика Британія, США

Отже, це прощання. Фінальний сезон не має особливої назви, як попередні. Цього разу команді доведеться знайти та знешкодити кібер-зброю до того, як вона потратить у світ. До касту долучається Варада Сету, яка вже з’являлася в 6 частині серіалу.

16.02.2020 – Хороші дівчата (Good Girls), 3 сезон

NBC, США

Хоча дівчата вже не такі дружні і більшість з них планує вийти з бізнесу, Бет все ще тримає їх разом. До того ж в команду залучать нову дівчину – графічного дизайнера, яку зіграє Шарлін І. Можливо, сценаристи вирішили залишити Ріо живим, тоді дівчатам є чого боятися. А Рея ж, виявляється, його мати. І має якість свої плани на Бет.

22.02.2020 – Мисливці (Hunters)

Amazon Video, США

Те, що в цьому серіалі грає Аль Пачіно, говорить само за себе. Це реальна історія, події якої відбуваються в Нью-Йорку в 1977 році. Група людей об’єднується, аби викрити нацистських злочинців, що спокійно живуть собі в Америці і навіть займають високі пости. Ці люди прагнуть створити на території США Четвертий Рейх та поновити свої плани щодо геноциду. То мисливці намагатимуться знайти їх всіх та притягнути до відповідальності. В рамках закону або за його межами. Очолює групу харизматичний Мейер Офферман, якого і грає Пачіно.

В інших ролях: Логан Лерман, Тіффані Бун, Кейт Малвані, Керол Кейн та інші.

23.02.2020 – Краще подзвоніть Солу (Better Call Saul), 5 сезон

AMC, США

Це передостанній сезон шоу. Тоні Далтон, що зіграв у кількох серіях 4 сезону Лало Саламанку, долучається до основного касту. Джиммі нарешті офіційно бере ім’я Сол Гудман та вирішує займатися адвокатською практикою. І він вже роздає свої візитки в’язням. Ми все ближче до того проміжку часу, коли розпочинаються події у серіалі «Пуститися берега».

27.02.2020 – Видозмінений вуглець (Altered Carbon), 2 сезон

Netflix, США

Жодних подробиць сезону досі немає. Навіть трейлера. Ще кілька місяців тому вийшов тизер, що презентував акторський склад. Юель Кіннаман до своєї ролі не повернувся. Нову оболонку Такеші Ковача тепер грає Ентоні Макі, зараз найбільше відомий за роллю Сокола у фільмах Marvel. До речі, цього актора ми побачимо в 2020-му відразу в двох детективах, що вийдуть в кінотеатрах: «Проти всіх ворогів» та «Жінка у вікні».

З першого сезону до другого перейшли лише двоє: Квелкріст Фалконер у виконанні Рене Еліз Голдсберрі та штучний інтелект Едгар По, якого грає Кріс Коннер.

В інших ролях: Сімон Міссік, Діна Шіхабі, Торбен Лібрехт, Джеймс Сейто, Лела Лорен та інші.

На які серіальні прем’єри лютого 2020 року чекаєте ви?