Безневинні бунтарі за шалені гроші: серіальні прем’єри квітня 2021

серіальні прем’єри квітня 2021

Серіальні прем’єри квітня 2021 року представлені в першу чергу новими проєктами. На деякі з них ми чекали вже кілька місяців. Серед продовжень є одне неочікуване, про яке стало відомо незадовго до старту сезону. Навколо ж однієї з прем’єр виник скандал, пов’язаний зі звинуваченнями у сексуальних домаганнях.

01.04.2021 – Закон і порядок: організована злочинність (Law & Order: Organized Crime)

NBC, США

Про цей серіал ми вже писали. Після вбивства дружини Стеблер починає працювати у відділку, який бореться з організованою злочинністю. Кілька перших серій присвячені одній історії, що стосується загибелі Кеті. Інші ж, як завжди, будуть розповідати про різні справи, що потрапляють до відділку.

04.04.2021 – Суто англійські вбивства (Midsomer Murders), 22 сезон

ITV, Велика Британія

Новий сезон складатиметься з 6 епізодів. Всі актори залишилися на своїх місцях. Особливих подробиць щодо сюжетів немає. Барнабі та Вінтер продовжують розслідувати злочини в Мідсоммері. Але відносини Барнабі та патологоанатома Флер Перкінс можуть загостритися, що іноді впливатиме на справу.

Суто англійські вбивства, сезон 22

07.04.2021 – Королева Півдня (Queen of the South), 5 сезон

USA Network, США

Це останній сезон серіалу про життя Терези Мендози – жінки, яка очолила один з найбільших наркокартелів. Джеймс Вальдез знову стане одним з головних героїв. Терезі доведеться мати справу з росіянами. А ще на неї вийде Управління боротьби з наркотиками. Що ж, побачимо, який фінал чекає на Терезу.

07.04.2021 – Шалені гроші (Snabba Cash)

Netflix, Швеція

Серіал є продовженням трилогії фільмів «Шалені гроші», що виходили у 2010-2013 роках. Стрічки зняті за романами Ієнса Лапідуса, а головну роль у них виконав Юель Кіннаман. Сценарій до серіалу також написаний Лапідусом, а події розгортаються через 10 років після завершення трилогії. Головна героїня, Лея, прагне знайти інвестора для свого IT-проєкту. І такий інвестор знаходиться, але вимагає, аби Лея розрахувалася з попередніми інвесторами, перш ніж він вкладе гроші в її новий проєкт. Лея бере позику у родича, що торгує наркотиками. І як тільки шалені гроші потрапляють до неї, світ злочинності бере жінку в полон.

У ролях: Евін Ахмад, Олександр Абдалла, Аян Ахмед, Алі Аларік та інші.

08.04.2021 – Бунтарка (Rebel)

АВС, США

Основою для серіалу стало життя Ерін Брокович – американської активістки, яка захищає навколишнє середовище і права споживачів. Жінка не мала юридичної освіти, але стала на чолі боротьби з газовою компанією в Каліфорнії в 90-х. В 2000-му про неї та її позов вже було знято фільм з Джулією Робертс у головній ролі. Тепер ми побачимо серіал про Енні Белло, яка, як і Ерін Брокович, допомагає тим, хто не може дозволити собі дипломованих адвокатів. Весела, мила і чутлива у повсякденному житті, Енні як звір бореться за справи своїх клієнтів.

У ролях: Кеті Сагал («Сини анархії»), Джон Корбетт, Кевін Зегерс («Неназваний»), Алексіс Скотт Девіс та інші.

08.04.2021 – Честь (Heder), 2 сезон

Viaplay, Швеція

Серіал розповідає про 4 жінок, що працюють в фірмі «Честь». Їхня спеціалізація – захист скривджених жінок. Зґвалтування, домашнє насильство, переслідування – це все їхні справи. У новому сезоні жінок, що працюють в фірмі, почне переслідувати серійний ґвалтівник. Саме з його жертвами наразі працюють адвокатки. Згодом з’являються підозри, що злочинцем може бути хтось близький до юристок…

12.04.2021 – Занадто близько (Too Close)

ITV, Велика Британія

Міні-серіал за романом Клари Саламан. Актриса та письменниця є сценаристом та продюсером проєкту. Нам розкажуть історію судового психіатра Емми Робертсон. Вона має висловити свою експертну думку щодо Конні Мортенсен. Жінку звинувачують у жахливому злочині, але вона не пам’ятає, що і чому сталося. Тож завдання Емми – підвести Конні якомога ближче до її спогадів. Але і в Емми є проблеми, які вийдуть назовні під час спілкування жінок. То чи варто підходити до цього всього занадто близько?

У ролях: Емілі Вотсон, Деніз Гоф («Темне місце»), Карл Джонсон, Джеймі Сівес («Провина», «Жертва») та інші.

13.04.2021 – Безкрає небо (Big Sky), 2 сезон

АВС, США

Після завершення серіалу в лютому канал неочікувано вирішив продовжити шоу і зняти 7 додаткових епізодів. Події розгортатимуться за три місяці після попередніх. Рональд у новому місті і з новим ім’ям. Нам розкажуть нову історію, пов’язану з ним, Дженні та Кессі.

До касту долучились Тед Левайн, Аня Савчіч, Майкл Реймонд-Джеймс («Блудний син»), Кайл Шмід та інші.

18.04.2021 – Мейр з Істтауну (Mare of Easttown)

HBO, США

Мейр Шиан працює у місцевому відділку поліції. Колись вона була зіркою місцевої баскетбольної команди, але за 25 років після цього особливих досягнень не має. Натомість має купу проблем із матір’ю, невісткою, онуком… Коли стається жахливе вбивство, Мейр починає розслідування. Громада містечка уважно слідкує за її діями. Але відсутність швидкого результату розчаровує, і Мейр знову почувається невдахою. Це вплине і на її стосунки з близькими, і на розслідування.

У ролях: Кейт Вінслет («Життя Девіда Гейла», «Код «Енігма»), Джуліанн Ніколсон, Джин Смарт, Гай Пірс («Джек Айріш») та інші.

18.04.2021 – Хрещений батько Гарлема (Godfather of Harlem), 2 сезон

Epix, США

Кримінальна сага про життя одного з найвідоміших гангстерів Нью-Йорка Бампі Джонсона продовжується. Протистояння з італійською мафію набирає обертів. Та й інших бажаючих взяти під контроль Гарлем чимало. Підтримка деяких поліцейських та політиків грає на користь Джонсону. Але ці гравці можуть обернутися і проти нього.

До касту долучились Джастін Барта («Хороша боротьба»), що зіграв окружного прокурора Нью-Йорка Роберта Моргентау, Анабелла Скіорра, Рональд Гаттман та інші.

20.04.2021 – Жахливе літо (Cruel Summer)

Freeform, США

Серіал охоплює три літа – 1993, 1994 та 1995 років. В одне з них зникає Кейт Волліс, популярна дівчина у школі та всьому невеличкому містечку. Іншу дівчину, Дженет Тернер, звинуватили у тому, що вона щось знала про викрадення, але не повідомила. Згодом Кейт знаходять живою, і тоді Дженет починають просто ненавидіти. Але чи дійсно все було саме так?

Серіал має цікаву структуру. Він починається з дня народження Дженет. У кожній серії нам показують один і той самий день в три різні роки. Завершиться серіал серією про день народження Кейт у ті ж самі роки.

У ролях: Олівія Голт, Чіара Аурелія, Фрой Гутіеррез, Гарлі Квін Сміт, Бруклін Судано та інші.

 

20.04.2021 – Тандем (Tandem), 5 сезон

France 3, Франція

Ліа Солер та Поль Маршал продовжують працювати разом. Колишнє подружжя намагається налагодити життя один без одного. Ліа вирішує, що буде радіти роману Поля з Інес і намагатиметься забути колишнього. Але у Поля та Інес не все йде добре. Чи то через брехню Інес, чи то через те, що Поль ніяк не може забути Лію. А тут ще купа нових справ, заради яких колишньому подружжю доведеться об’єднатися.

Ще до початку 5 сезону серіал був подовжений на 6-й, зйомки вже тривають.

26.04.2021 – Точка зору (Viewpoint)

ITV, Велика Британія

Серіал розповідає про детектива Мартіна Янга, який розслідує зникнення вчительки Джемми Гіллман. Він облаштовує пункт спостереження за квартирою Джемми в будинку Зої, що живе навпроти. У квартирі Джемма мешкала разом зі своїм бойфрендом Грегом. Наразі він – головний підозрюваний у зникненні жінки. Зої ж охоче надає свій дім детективу, адже і сама полюбляє підглядати за сусідами. І всі учасники цієї історії мають свої секрети…

29 квітня газета The Guardian опублікувала статтю про те, що 20 жінок звинуватили актора Ноеля Кларка («Куленепробивні») у сексуальних домаганнях. Актор, який зіграв у серіалі головну роль, всі звинувачення відкинув. Але через цей скандал канал ITV вирішив не випускати в ефір останній, 5-й епізод проєкту. Він буде доступний виключно на онлайн-платформі каналу і тільки обмежений проміжок часу.

У інших ролях: Олександра Роуч, Емі Рен, Брона Во («Падіння», «Темне місце»), Фахінті Балоган та інші.

30.04.2021 – Безневинний (The Innocent)

Netflix, Іспанія

Про цей серіал ми все писали. Впевнені, на нас чекає цікава історія, створена неординарним режисером, і з гарними акторами.

Розкажіть нам, які серіальні прем’єри квітня 2021 року зацікавили вас найбільше!