Детектив-дайджест №1

Детектив-дайджест

Представляюємо вам такий собі детектив-дайджест. Розкажемо новини про фільми, серіали та книги улюбленого жанру.

Канал USA планує зняти серіал на основі франшизи про Джейсона Борна. Це буде передісторія подій, що показані у фільмах. Нам розкажуть, як створювався проект «Тредстоун». Як до нього набирали агентів і як вони виконували свої місії у різних країнах. Ми побачимо розвиток характерів декількох персонажів, через які кризи довелося їм пройти. Сподіватися на участь у серіалі Метта Деймона чи Джеремі Реннера марно, адже у акторів щільний графік зйомок. Але цікаво буде подивитися, кого саме залучать до проекту продюсери. Зйомки заплановані на наступний рік.

Джейсон Борн
Метт Деймон – виконавець ролі Джейсона Борна

***

П’ятий фільм про Джона Рембо таки стане останнім, адже буде мати назву «Rambo 5: Last Blood». За сюжетом, ветеран війни у В’єтнамі буде рятувати дочку свого давнього друга, яку викрали найманці наркокартелю. У цьому Рембо допоможе журналістка Кармен Дельгадо, яку зіграє Пас Вега. Фільм має вийти у прокат в 2019 році.

***

Змінено дату релізу 3 сезону серіалу «Справжній детектив». Магершала Алі почне свій довгий шлях у розплутуванні справи 13 січня 2019 року.

***

18 вересня нарешті вийшов новий роман Роберта Гелбрейта (псевдонім Джоан Ролінг) про колишнього військового, а нині приватного детектива Корморана Страйка. Книга має назву «Lethal white» (Смертоносний білий) і вона четверта в серії. Будемо сподіватися, що за нею швиденько знімуть наступний фільм серіалу «Страйк» з Томом Берком та Голлідей Грейнджер.

***

Стівен Содерберг планує зйомки фільму чи міні-серіалу під робочою назвою «The Laundromat» («Пральня»). Проект буде присвячено скандальному Панамському досьє. Це документи про офшорні рахунки багатьох політиків з різних країн, що було оприлюднено 2016 року. Содерберг планує поставити у центр сюжету журналістів, що знайшли та опублікувати ці матеріали. Наразі відомо, що у фільмі мають брати участь Меріл Стріп, Гері Олдмен, Девід Швіммер, Антоніо Бандерас та Райлі Кіо. Можливо, зйомки почнуться ще до кінця цього року. Опікується проектом Netflix.

***

Продовження пригод кінгсменів насправді буде їх початком. Новий, 3-й фільм франшизи, розповість про те, як було сформовано таємну службу під час Першої світової війни. Основою сюжету стане реальна історія полку герцога Ланкастерського, в якому був ранг під назвою «kingsman». За сценарій та режисуру все ще відповідає Метью Вон, а ось головні ролі дісталися Рейфу Файнсу та Гаррісу Дікінсону (зіграв голову роль у цьогорічному міні-серіалі “Довіра”). Реліз проекту заплановано на 8 листопада 2019.

Дікінсон та Файнс. Детектив-дайджест
Гарріс Дікінсон та Рейф Файнс

***

Минулорічне «Вбивство у «Східному експресі» з Кеннетом Браною у ролі Пуаро виправдало надії продюсерів, тому було вирішено зробити франшизу про видатного бельгійця. Наступною екранізуватимуть «Смерть на Нилі». Сценарій до стрічки знову напише Майкл Грін, Брана залишиться виконавцем головної ролі та режисером. На роль заможної молодої американки Ліннет Дойл, що вийшла заміж за нареченого своєї подруги, тому і отримала купу неприємностей, обрано ізраїльську зірку Галь Гадот. Прем’єру можна чекати 20 грудня наступного року.

***

Серіали «Майянці» (Mayans MC) та «Пан посередник» (Mr. Inbetween) подовжені на 2 сезон. Останній проект має на Rotten Tomatoes 100 % свіжості за голосуванням глядачів. Майянці до такого показника не дотягнули – 76 %, що все одно дуже вдалий старт. Особливо якщо враховувати той факт, що серіалу віщували провал через неможливість конкурувати з оригінальними «Синами анархії».

Скотт Раян. Детектив-дайджест
Скотт Раян зіграв головну роль у серіалі “Пан посередник”

***

Цього року американці виявляють підвищений інтерес до творчості Тома Кленсі. За його романами про аналітика ЦРУ Джека Раяна знято серіал з Джоном Красінськи, що вийшов в ефір наприкінці серпня і ще до прем’єри був подовжений на 2 сезон. Тепер телепродюсери хочуть зробити проект, присвячений одному з другорядних героїв цих романів – це Джон Кларк. Він є у всіх книгах про Раяна, починаючи з «Кардинала Кремля». Також про нього є окрема історія, де розповідається, як Кларк потрапив до ЦРУ. Саме вона і стане основою для проекту. Головну роль отримав Майкл Б. Джордан. Поки що планується зняти принаймні 2 картини.

***

32 роки тому вийшов культовий фільм «Найкращий стрілець» (Top Gun) з Томом Крузом у головній ролі. Нині актор знову приміряв на себе образ Піта Мітчелла. На глядачів чекає напружений екшн та перегони на мотоциклах. Причому у Меверіка знову Kawasaki. Стрічка має вийти у прокат влітку 2019-го.

Найкращий стрілець Меверік 2. Детектив-дайджест
Найкращий стрілець та його мотоцикл

***

Ну, і який же детектив-дайджест без останніх новин про багатостраждальний 25-й фільм бондіани. Режисер та сценарист Денні Бойл покинув проект через творчі суперечки з продюсером картини Барбарою Брокколі та виконавцем головної ролі Деніелом Крейгом. Тепер сценарієм будуть займатися Ніл Первіс та Роберт Вейд, що співпрацювали із творцями бондіани ще зі стрічки «І цілого світу замало». Режисерське крісло зайняв Кері Фукунага, який зняв перший сезон «Справжнього детектива». Реліз нового фільму про пригоди агента 007 поки що заплановано на 14 лютого 2020 року.