Втеча з листівками від шпигунів: нарешті йдемо в кіно!

Прем'єри 02.07.2020

Нарешті! Кінотеатри знов відкрито і ми можемо насолоджуватися фільмами улюбленого жанру на великому екрані! І хоча прем’єри багатьох фільмів було перенесено на кінець року чи взагалі на наступний, три нові фільми ми таки можемо побачити.

 

«Мій шпигун» мав вийти 12 березня. Але в цей день в Україні оголосили карантин. І дуже приємно, що це миле, веселе сімейне кіно таки дійшло до глядачів.

Джей Джей – досвідчений спецагент, але своє останнє завдання він провалив. Тепер доведеться виконувати просту нудну роботу та сподіватися, що згодом начальство забуде про провал. Чоловіку доручають стеження за однією родиною, де підростає 9-річна Софі. Дівчина дуже кмітлива і спостережлива, тому змогла викрити Джей Джея. Аби не втратити роботу, спецагенту доведеться піти на угоду з Софі: вона не здає його батькам, він вчить її бути шпигункою. І повірте, це буде цікаво!

У ролях: Дейв Баутіста («План втечі» 2 і 3, «Водій для копа»), Хлоя Коулман, Крістен Шаал, Кен Джонг та інші.

 

Стрічка «Убивства з листівками» мала потрапити до кінотеатрів 19 березня. Дяка прокатникам, що вони не відмовилися від показу фільму.

Перед нами – хитра і жорстока гра вбивці з поліцією та журналістами. Його мисливські угіддя – вся Європа. Він пише на листівках, які надсилає пресі перед скоєнням злочину, висловлювання про любов. Нью-йоркський детектив Джек Кенон і журналістка зі Швеції Дейзі Ломбард намагаються розгадати плани вбивці, аби піймати його.

Стрічка заснована на романі 2010 року з такою ж назвою, який написали шведка Ліза Марклунд та американець Джеймс Паттерсон. До речі, завдяки цій співпраці жінка стала другим після Стіга Ларсона автором зі Швеції, чия книга очолила список бестселерів від «Нью-Йорк Таймс».

У ролях: Джеффрі Дін Морган («Екстрасенси», «І мертві підуть»), Каш Джамбо («Гарна дружина» і «Гарна боротьба»), Фамке Янссен та інші.

 

Фільм «Втеча з Преторії» мав вийти в прокат наприкінці березня. Зараз цей трилер з політичним підґрунтям нарешті зможуть оцінити глядачі.

За основу сценарію стрічки взято автобіографічну книгу Тіма Дженкіна. У 1979 році він сам і його приятель Стівен Лі потрапляють до тюрми південно-африканського міста Преторія через розповсюдження брошур, що закликають боротися з режимом апартеїду в ПАР. Єдина можливість вижити – скоїти надзвичайно зухвалу, абсолютно божевільну втечу. Кілька в’язнів долучаються до плану друзів. Але чи всім їм вдасться те, що замислено?

Тім Дженкін з’являється в фільмі в епізодичній ролі. Деніс Голдберг, ще один учасник подій, допомагав у написанні сценарію і консультував на зйомках. Те, що ці люди вижили в тих жахливих умовах – справжнє диво!

У ролях: Деніел Редкліфф, Деніел Веббер (Лі Гарві Освальд з «11.22.63», Ієн Гарт, Марк Леонард Вінтер та інші.

Окрім прем’єр, на нас чекає ретроспектива найбільш цікавих детективів. Більшість з них виходила за 2-3 місяці до карантину:

Стволи Акімбо – екшн у віртуальному просторі з тим самим Деніелом Редкліффом.

Джентльмени – сатирична стрічка від Гая Річі з Коліном Фарреллом, Чарлі Ганнемом, Г’ю Грантом та багатьма іншими прекрасними акторами.

Одного разу… в Голлівуді – останній проєкт Квентіна Тарантіно з абсолютно зірковим складом.

Ножі наголо – комедійний детектив з не менш зірковими акторами від Деніела Крейга до Ани де Армас.

Паразити – стрічка, яка минулого року привернула чималу увагу і глядачів, і критиків та отримала всі можливі нагороди і «Оскар» на додачу.

Перекладачі – детектив, дія якого відбувається у замкненому просторі і чимось нагадує відомий роман Агати Крісті.

Місія неможлива: Фолаут – останній фільм франшизи з Томом Крузом та Генрі Кавіллом.

Погані хлопці назавжди – завершальний фільм франшизи з Вілом Смітом і Мартіном Лоуренсом.

 

Розкажіть нам, які детективи, окрім запропонованих прокатниками, ви б хотіли знову побачити у кінотеатрах!