Дівчина в лабіринті та погані хлопці в халепі: йдемо в кіно

Прем'єри 23.01.2020

На цьому тижні в прокат виходять три стрічки нашого улюбленого жанру.

«Дівчина в лабіринті» – робота італійських кінематографістів. Фільм знято за романом Донато Каррізі. письменник виступив автором сценарію, продюсером та режисером картини. Це напевно свідчить про те, що події будуть розвиватися так, як сам Каррізі їх бачив, коли писав книгу. Хоча повного співпадіння між фільмом та книжкою немає.

Сюжет закручений майстерно. 13-річна Саманта йшла до школи, коли її викрали. Через 15 років дівчину знаходять завдяки анонімному дзвінку. Вона мало що пам’ятає і вважає, що пройшло всього лише кілька місяців, а не роки. Аби з’ясувати, що сталося з Сем, до справи долучають доктора Гріна, досвідченого профайлера. Він намагається піймати злодія в пам’яті Саманти. А ось приватний детектив Генко, якому батьки дівчини колись доручили її пошуки, береться за справу в реальному світі. І Саманті, і Гріну, і Генко доведеться пройти крізь лабіринт та зрозуміти, що то за людина в масці білого кролика.

Доктора Гріна зіграла запрошена зірка Голлівуду – Дастін Гоффман. Те, що такий перебірливий артист погодився брати участь в фільмі, говорить само за себе. Детектива Генко грає Тоні Сервілло, який вже співпрацював з Каррізі – грав детектива Фогеля в екранізації іншого роману «Дівчина в тумані». Також в фільмі знімалися: Валентина Белле, Вінісіо Марчіоні, Луїс Гнекко та інші.

«Погані хлопці назавжди» – третій фільм франшизи, і наразі найуспішніший. Він отримав феєричний бок-офіс в перший вікенд прокату, а цього ніхто не очікував. До речі, ще до старту показів в кінотеатрах продюсери оголосили, що буде і четверта частина.

Франшиза бере свій початок ще в 1995 році, продовження було у 2003-му. Майк Лоурі (Вілл Сміт) та Маркус Бернетт (Мартін Лоуренс) – детективи відділу боротьби з наркотиками поліції Маямі. Вони абсолютно різні, але все ж товаришують і є гарними напарниками, які б суперечки між ними не були.

Цього разу Маркусу доведеться допомогти напарнику вижити, адже на Майка полює найманий вбивця. А Маркус же тільки-но зібрався йти на пенсію… А тут іще нове покоління підросло, яке геть інше. І як з ними працювати?

Загалом хлопці не змінилися, суперечки нікуди не поділися, як і їхня крутість. Адже за це ми їх і любимо!

Окрім вже знайомих нам детективів, до касту приєдналися: Ванесса Гадженс, Олександр Людвіг, Чарлз Мелтон, Джейкоб Скіпіо та інші. Джон Пантоліяно та Тереза Рендл повернулися до своїх ролей капітана поліції Конрада Говарда та дружини Маркуса Терези.

Третя прем’єра – історичний бойовик «Екс» від українських кінематографістів. Назва походить від слова «експропріація». Стрічка знята на основі реальних подій, що відбувалися на Галичині у 1932 році. Кілька бійців Української військової організації планують пограбування пошти, аби дістати гроші для потреб опору. Жертв не мало бути, але все пішло не за планом. Частина бійців гине, інших ловлять та засуджують до страти. Але українці вже підняли голову і прагнуть свободи.

У ролях: Єлизавета Бакуліна, Орест Пастух, Віталій Гордієнко, Василь Колісник та інші.