Стволи проти всіх ворогів та шпигунів: йдемо в кіно!

Прем'єри 27.02.2020

На цьому тижні в прокат вийшли 3 картини улюбленого нами жанру.

Спочатку поринемо у світ вигаданий. Майлз – герой комедійного бойовику “Стволи Акімбо” – живе звичайним життям. Ходить на нудну роботу, сохне по колишній, витрачає вільний час на перегляд відео в мережі. Випадково він привертає до себе увагу тих, хто створив і веде підпільну онлайн-гру на виживання SKIZM. Хлопця змушують стати одним з гравців. Тепер йому треба не просто грати, а грати віртуозно. Адже на кону не тільки його життя. До того ж Майлз доволі швидко розуміє: якщо систему не можна змінити, її треба зруйнувати!

У ролях: Деніел Редкліфф, Самара Вівінг, Наташа Лю Бордіццо, Нед Деннехі (Чарлі Стронг з “Гострих козирків”), Грант Боулер (Френсіс Честер з “Герроу”) та інші.

Два наступні фільми засновані на реальних подіях. Наприкінці ХІХ століття починається дія стрічки “Офіцер і шпигун”. У 1894 році капітана Альфреда Дрейфуса звинуватили у передачі секретних документів німцям. Дрейфус звинувачення відкидав, але він був вигідною для всіх кандидатурою на цапа-відбувайла. Особливо тому, що був євреєм, а антисемітські настрої у французькому суспільстві тоді були дуже сильні. Дрейфуса засудили до каторги і довічного ув’язнення. 12 років він сам та ті, хто не вірив в його винуватість, змагалися за справедливість. Справа набула неабиякого розголосу, мала політичний, етнічний, військовий аспекти. Одним з захисників Дрейфуса був Еміль Золя, якого навіть позбавили ордену Почесного легіону і змусили покинути Францію через допомогу засудженому.

У ролях: Луї Гаррель, Жан Дюжарден, Емманюель Саньє, Грегорі Гадебуа, Матьє Амальрік, Андре Маркон та інші.

Франція та її кінематограф зіграли важливу роль в житті американської акторки Джин Сіберг, головної героїні стрічки “Проти всіх ворогів”. Сіберг стала символом нової хвилі французького кіно 60-х. Вона була одружена з Роменом Гарі і саме в цей час долучилася до боротьби за права афроамериканців. Акторка симпатизувала радикальній організації “Чорні пантери”, за що її почало переслідувати пів ФБР. Сіберг за той момент не було ще й 30, вона мала маленького сина і була вагітна другою дитиною. Протистоянню маленької жінки та наджорстокої державної машини присвячений цей фільм.

У ролях: Крістен Стюарт, Джек О’Коннелл, Ентоні Макі (нове втілення Ковача у “Видозміненому вуглеці”), Маргарет Квеллі, Вінс Вон, Іван Аталль та інші.