Посередник укладає пакт між чудовиськом та безневинним: серіальні прем’єри травня 2021

серіальні прем'єри травня 2021

Серіальні прем’єри травня 2021 року тішать довгоочікуваними продовженнями. Серед нових проєктів – два цікавих римейка. Та й оригінальний новинки не гірші.

11.05.2021 – Паморозь (Szadź), 2 сезон

Player, TVN, Польща

Минулого року цей серіал був одним з найуспішніших в Польщі. Перший сезон був екранізацією роману Ігора Брейдиганта. Другий – сценарний задум з використанням тих самих героїв. Частково він нагадує другий сезон відомого «Бродчорча». Душогуб Петро Вольницький постає перед судом, але винним себе не визнає. Його справа отримує великий розголос, чоловік стає такою собі знаменитістю. І хоча нині він за гратами, це аж ніяк не заважає йому і далі грати у жахливі психологічні ігри зі слідством і Агнешкою Польковською. Також сценаристи приділять більше часу родині Вольницького: як справа відбилася на дружині та дітях вбивці.

17.05.2021 – Безневинний (Innocent), 2 сезон

ITV, Велика Британія

Серіал є антологією, яка зосереджена на людях, що виявилися невинуватими у злочинах, в яких їх звинувачували. Другий сезон розповідає історію шкільної вчительки Саллі Райт. Її звинуватили та засудили за вбивство її учня 16-річного Меттью Тейлора, з яким у вчительки начебто був роман. Після 5 років ув’язнення Саллі виходить на свободу, а пошуки вбивці Меттью поновлюються.

У ролях: Кетрін Келлі («Брехун», «Злочинець»), Ендрю Тірнан, Люсі Блек, Джеймі Бамбер («Марчелла», «Удар у відповідь») та інші.

17.05.2021 – Мебіус (Moebius)

TV3, Іспанія

Це історія булінгу, підліткових проблем, специфіки життя у маленькому містечку та пошуків правди. А вона може бути, як стрічка Мебіуса: кожен бачить щось своє. У покинутому будинку, де підлітки зазвичай проводили час і каталися на скейтах, знаходять тіло хлопця, над яким знущалися у школі. Скоріше за все, це нещасний випадок. Але вчителька старших класів починає підозрювати, що це може бути вбивство. Та вона не місцева, тому ніхто не хоче зважати на її підозри. Отже, їй доведеться залишитись у цій справі самій.

Дві цікавинки серіалу: поліції тут немає взагалі, а події розгортаються в Каталонії. Краса місцевості контрастує з поведінкою людей.

У ролях: Аіда Осет, Мануель Лланель, Соня Ніньєрола та інші.

17.05.2021 – Пакт (The Pact)

BBC One, Велика Британія

Новий міні-серіал про, здавалося б, невинний розіграш, який мав жахливі наслідки. Чотири подруги укладають пакт мовчати про все, що сталося. Але кожній з них є що втрачати. Тож хто перший порушить угоду? І чи все саме таке, яким здавалося?

У ролях: Лора Фрейзер, Джулі Гесмондал («Бродчорч»), Ейрі Томас, Геледд Гвінн та інші.

19.05.2021 – Хто вбив Сару? (¿Quién Mató a Sara?), 2 сезон

Netflix, Мексика

Перший сезон надуспішного серіалу від Netflix вийшов в березні, і тепер нам одразу пропонують другий. З’ясувалося, що Алекс взагалі не знав своєї сестри. Тепер він прагне розкрити всі її секрети. Але чимало людей проти цього. Хтось просто вважає, що минуле має залишитись у минулому. А хтось розуміє, що розкриття може загрожувати їхньому благополуччю та навіть життю.

20.05.2021 – Кендіс Ренуар (Candice Renoir), 9 сезон

France 2, Франція

Після перенесення зйомок через коронавірус сезон таки вдалося зняти. І теми пандемії в ньому буде теж торкнуться. Адже для проведення різних поліцейських процедур теж було введено обмеження і нові правила. Та й сам поліцейський відділок зазнає змін. До речі, анонсовано повернення улюбленого персонажу з 1 сезону. Продюсери попереджають: сезон буде доволі серйозним і навіть важким. Але остання серія сезону буде більш легкою і відкриє двері у 10 сезон, який планують почати знімати влітку.

Кендіс Ренуар, 9 сезон

21.05.2021 – Астрід та Рафаела (Astrid et Raphaëlle), 2 сезон

France 2, Франція, Бельгія

Дует запальної Рафаели та тихої Астрід знайшов чимало прихильників. На них чекають справи, пов’язані з якудзою, використанням електроніки та магії і навіть, можливо, з інопланетянами. Також минуле нагадає про себе Рафаелі. А ось Астрід з усіх сил буде боротися за краще майбутнє для себе.

24.05.2021 – Перл з Вітстейбл (Whitstable Pearl)

Acorn TV, Велика Британія

Колись Перл мала популярний і прибутковий бар, але зараз справи не дуже. Тож вона вирішує перекваліфікуватися та стати приватним детективом. Це мрія її життя, і колись жінка навіть пройшла курс відповідної підготовки. А згодом в неї з’являється можливість застосувати свої навички: знайдено мертвим її друга. Тож Перл долучається до розслідування, яке веде інспектор Майк Макгвайр.

Серіал є екранізацією першого і п’ятого з серії романів про Перл Нолан письменниці Джулі Вассмер. Наразі авторкою написано 9 книжок, отже є шанс на довготривалий проєкт.

У ролях: Керрі Годліман («Врятуй мене»), Говард Чарлз («Брехун», «Алекс Райдер»), Роан Нед, Софія дель Піззо та інші.

25.05.2021 – Містер посередник (Mr Inbetween), 3 сезон

FX, США

Фінальний сезон проєкту, що завершить історію кілера Рея Шусміта. Як завжди, Рею треба поєднувати родину та роботу. І зараз це дуже непросто, адже він сильно переживає втрату брата, має піклуватися про старого та доньку, яка швидко дорослішає. Бріттані віддаляється від батька і скоро дізнається, ким він є насправді. І Рей переживає через її можливу реакцію. До того ж він має певні проблеми на роботі. А певні трагічні події поставлять під сумнів і його справу, і його життєву філософію. То ким же залишиться містер посередник?

26.05.2021 – Перш ніж ми помремо (Before We Die)

Channel 4, Велика Британія

Ханна Ленг – досвідчений слідчий. Вона з’ясовує, що її дорослий син Крістіан є одним зі свідків у розслідуванні жорстокого вбивства колеги Ханни. Це ставить її у доволі незручне становище. Обов’язки детектива та матері входять у суперечку між собою. Що більш важливе? Що або кого обрати? І чи має матір будь що захищати дитину?

Серіал є римейком шведського проєкту з такою ж назвою, де головні ролі зіграли Марі Річардсон та Адам Полссон («Молодий Валландер»).

У ролях: Леслі Шарп, Патрік Гібсон, Вінсент Ріган, Тіна Картер та інші.

27.05.2021 – Лютер (Luther)

TF1, Франція

Одна з найцікавіших прем’єр травня – французький римейк успішного британського серіалу «Лютер». Цікаво, чи будуть сюжети та персонажі втілені більш-менш точно або ж переосмислені. Якщо придивитися, у трейлері видно, що навіть пальто у французького Лютера таке саме, як у британського. Та й імена персонажів у більшості збережені. Але тепер до справи береться не Джон, а Тео Лютер. Подивимось, чи буде новий герой таким харизматичним, як персонаж Ідріса Ельби.

У ролях: Крістофер Байємі, Хлоя Жуанне, Лео Дюссольє, Барбара Кабріта та інші.

27.05.2021 – Чудовисько має померти (The Beast Must Die)

BritBox, Велика Британія

«Чудовисько має померти» – 4 роман з серії книжок про Найджела Стрейнджвейла авторства Сесіла Дей-Льюїса, який писав детективи під псевдонімом Ніколас Блейк. До сьогодні роман екранізували тричі, можливо, ви бачили стрічку 1969 року «Нехай помре звір», зняту Клодом Шабролем. І ось нова інтерпретація. Концепція сюжету залишилася, але деякі деталі були змінені. Френсіс, вбита горем мати-одиначка, вирішує сама вистежити водія, який 3 місяці тому збив на смерть її 6-річного сина. Жінка не прагне передати чоловіка поліції, бо не вірить, що його покарають. Вона хоче тепер забрати його життя. І поки вона підбирається ближче до підступного, жорстокого і зарозумілого бізнесмена Джона Реттері, на острів Вайт приїздить лондонський поліцейський Найджел Стрейнджвейл. Він поновлює розслідування загибелі хлопчика і починає власний шлях до справедливості.

У ролях: Каш Джамбо («Вбивства з листівками», «Падіння в мертві води»), Джаред Гарріс (професор Моріарті зі стрічки «Шерлок Голмс: гра тіней»), Біллі Гоул («Свідок обвинувачення», «Змій»), Мейв Дермоді (Віра з «І нікого не залишилось»), Натаніель Паркер («Інспектор Лінлі розслідує») та інші.

28.05.2021 – Люципер (Lucifer), 5 сезон, 2 частина

Netflix, США

Передостання частина історії пригод Люципера Моргенштерна на землі. Тут вже зібралося чимало його родичів, і ось нарешті завітав батько. Сімейні розбірки тривають, як і любовні історії всіх без винятку персонажів. А ще з і працювати треба: справи розслідувати, грішників карати… Тож життя у Люципера насичене.

28.05.2021 – Паро (Parot)

Amazon Prime Video, RTVE, США, Іспанія

У 2013 році Європейський суд з прав людини змусив Іспанію як члена Євросоюзу відмінити так звану доктрину Паро. Ця доктрина, прийнята у 2006 році, відмовляла у праві на дострокове звільнення злочинцям, що скоїли тяжкі злочини. Отже, відміни доктрини дозволила певній кількості людей претендувати на звільнення. Саме цей факт і є основою нового іспанського серіалу. Події відбуваються у 2013-му, коли на волю вийшли близько 100 засуджених. Але за кілька місяців деяких з них було знайдено мертвими. Хто так мститься злочинцям? Чи виправданий цей самосуд? У справі доведеться розбиратися агенту поліції Ізабель Мора.

У ролях: Адріана Угарте («Сокира»), Бланка Портільо, Іван Массаге, Хав’єр Альбала та інші.

Зацікавив якийсь проєкт? Розкажіть нам, які саме серіальні прем’єри травня 2021 року привернули вашу найбільшу увагу!