Хороші та мертві у місті та затоці: серіальні прем’єри березня 2021

серіальні прем’єри березня 2021

Серіальні прем’єри березня 2021 року можуть занурити нас і у минуле, і у потойбічча. Похмурі і веселі, жорсткі та миролюбні, про міста, ліси та затоки – є на будь-який смак!

01.03.2021 – Затока (The Gulf), 2 сезон

Three, Нова Зеландія

Детектив Джесс Севідж знову стає до роботи на новозеландському острові Вайхеке. Якісь бандити вдерлися посеред ночі до будинку родини Маррісів та викрали чоловіка, залишивши його дружину та доньку у страху та відчаї. Ліза Марріс – шкільна подруга Джесс, і сподівається на допомогу. Але розслідування витягує на світло купу прихованих таємниць, я вони стають відомі не тільки поліції. Відносини жінок різко гіршають. А у Джесс і без цього проблем повно. Спогади про аварію, в якій загинув її чоловік, поступово повертаються. І вона починає отримувати дзвінки з його телефону, в яких загиблий звинувачує її у своєму вбивстві…

07.03.2021 – Хороші дівчата (Good Girls), 4 сезон

NBC, США

Тіло Люсі знайдено. ФБР все ближче. Новий бізнес з відмивання грошей йде не так добре, як дівчата розраховували. Сімейні проблеми різних рівнів повертаються. Та й Ріо не дає жити у спокої. Що ж, у хороших дівчат є цілий сезон, аби розібратися з усім цим безладом.

08.03.2021 – Багряні ріки (Les rivières pourpres), 3 сезон

France 2, Франція

На Ньємана та Каміллу знову чекають чотири розслідування у віддалених куточках країни. Понівечені та зшиті разом тіла, вірус чуми, який розповсюджує якийсь маніяк, вбивства у найнебезпечнішій тюрмі Європи… І деякі з цих таємниць безпосередньо стосуються детективів, тож вплинуть на них особисто…

08.03.2021 – Мисливці (Jägarna), 2 сезон

C More, Швеція

Рольф Лассгард знову повертається до ролі Еріка Бекстрема, яку він грає з 1996 року. І хотілося б герою нарешті пожити спокійно, але ж ні. Нагадує про себе справа 15-річної давнини. Вбивця, якого тоді засудили, тепер заявляє про свою невинуватість. Ерік повертається, аби розібратися, чи це так. Та його прагнення знайти правду призводить до конфліктів з близькими. Особливо – з його племінником Петром, який тепер служить в поліції.

10.03.2021 – Ділер (Caïd)

Netflix, Іспанія

Тоні намагається зробити кар’єру репера. Для нього плануються зняти кліп, тому наймають режисера та оператора. Хлопці мають провести з Тоні якийсь час, постійно його знімаючи. Але ніхто їх не попередив, що Тоні – не тільки реп-зірка, а й наркодилер. Тож знімальна група швидко потрапляє у вир кримінальних розбірок, насилля, стрілянини тощо.

Цікавий підхід до представлення історії – ніби це документальне кіно, де зйомки відбуваються тут і зараз, ніякої постановки. Непередбачувані події, колоритні персонажі, щирі емоції і атмосфера небезпеки. Хтозна, чим все це закінчиться не тільки для Тоні, а й для тих, хто по той бік камери. Така реалістичність подання матеріалу жахає…

У ролях: Абдраман Діакіте, Мохаммед Буду, Себастьян Хубані, Жюльєн Меріс та інші.

13.03.2021 – Мертві з Марноу (Die Toten von Marnow)

Das Erste, Німеччина

У Шверіні орудує серійний маніяк. Він перерізає своїм жертвам горло одним чітким рухом. Здається, що жертви обрані навмання. Та інспектори Лона Мендт і Френк Еллінг з’ясовують, що це не так. До того ж керівництво аж ніяк не сприяє розкриттю справи. Намагаючись знайти правду, обидва комісара самі переходять дозволені межі. А слід, здається, веде до старих справ Штазі…

У ролях: Петра Шмідт-Шаллер, Саша Олександр Гершак, Антон Рубцов, Петер Кремер та інші.

14.03.2021 – Грейс (Grace)

ITV, Велика Британія

Це екранізація перших двох романів Пітера Джеймса про детектива Роя Грейса. Зараз в ефір вийшов перший фільм за першою книгою. Другий вийде наприкінці року. Якщо серіал сподобається публіці, він отримає продовження. На цей момент Джеймс написав вже 16 книжок про свого героя. В цьому епізоді детектив з Брайтона буде розслідувати таємниче зникнення нареченого під час його парубочої вечірки.

У ролях: Джон Сімм («Незнайомці», «Мужність»), Річі Кемпбелл («Брехун», «Вістінг»), Лора Ельфінстон, Ракі Айола та інші.

16.03.2021 – Майянці (Mayans MC), 3 сезон

FX, США

Курт Саттер, що є творцем і «Синів анархії», і його спін-оффу «Майянці», після 2 сезону був звільнений каналом через скарги на «грубу і непрофесійну поведінку». Тож тепер у серіалу новий шоуранер, і розвиток історії може піти іншим шляхом. Ізі намагається оговтатися після вбивства Діти, знайти своє місце в клубі, а в нього з’являється новий любовний інтерес. Енджел страждає через розставання з Аделітою, і тепер занурився у секс, випивку і насильство. Але несподівано в нього з’являється шанс все виправити. Альваресу доведеться вирішити, кому він відданий. І на багатьох героїв чекає розплата.

17.03.2021 – Рокко Скьявоне (Rocco Schiavone), 4 сезон

Rai 2, Італія

В цьому сезоні всього 2 серії, і це також екранізація романів Антоніо Манзіні. Він непросто дався знімальній групі. Історію про холодне Різдво через пандемію довелося знімати влітку, коли навіть у тіні було +30. Перша історія буде зав’язана на двох старих справах і одній новій, коли охоронці казино втечуть разом з 3 мільйонами євро. Друга частково буде пов’язана з пандемією і розслідуванням лікарської помилки у стінах лікарні.

Оскільки на травень запланований вихід нової книги про Скьявоне, 5 сезон майже безперечно буде.

19.03.2021 – Червоний дерматин / Червоні небеса (Sky Rojo)

Netflix, Іспанія

Серіал від творців «Паперового будинку» про жорстокий світ проституції, де мораль та людяність швидко нівелююються. Три дівчини тікають від свого сутенера. Той, звісно, не збирається втрачати свій «товар», тож відправляється на пошуки. Короткі серії по 25 хвилин сповнені драйву та чорного гумору. А ще – небезпеки, насильства, зброї та сексу.

Разом з першим було відразу віднято і другий сезон. Коли він вийде в ефір і чи вийде взагалі, продюсери повідомлять пізніше.

У ролях: Вероніка Санчес, Лалі Еспосіто, Яні Прадо, Асьєр Ечеандія, Мігель Анхель Сільвестр та інші.

19.03.2021 – Катарина Хусс (Huss)

Viaplay, Швеція

Серіал є спін-оффом фільмів про поліцейську з Гетеборга Ірен Хусс, що виходив з 2007 по 2001 роки. Основою для фільмів були романи Гелен Турстен. У новому серіалі нам покажуть дочку Ірен Катарину, яка щойно закінчила поліцейську академію і почала працювати. Їй доведеться напряму зіткнутися з жорстоким світом криміналу, побороти страхи, знайти своє місце в команді. А ще – довести собі та матері, що вона чогось варта, і завоювати повагу колег.

У ролях: Карін Франц Корлоф, Кайса Ернст, Андерс Берг, Філіп Берг та інші.

21.03.2021 – За службовими обов’язками (Line of Duty), 6 сезон

ВВС One, Велика Британія

До касту долучилась Келлі МакДональд («Підпільна імперія»). Вона грає інспектора Джоан Девідсон, що є головним слідчим у нерозкритій справі про вбивство. У основної команди підрозділу буде до інспектора чимало питань. Суперінтендант Гастінгс відчуває, що події останніх місяців сильно дестабілізували роботу, і він втрачає контроль. Та й чи не настав час піти, чи не застарий він для цієї роботи? Тим більше що і вдома ситуація не надто добра. Стів Арнотт прагне підвищення, більше цікавих справ і гострих відчуттів. Йому здається, щ він на цій роботі іржавіє. Також до команди долучається новачок Хлоя Бішоп у виконанні Шалом Брун-Франклін.

22.03.2021 – Людина честі (Un Homme d’honneur)

TF1, Франція

Ще одна адаптація ізраїльського серіалу «Суддя». Минулого року ми бачили американську версію «Ваша честь» з Брайном Кренстоном, а наприкінці цього німці обіцяють показали свою, з Себастьяном Кохом. Сюжет незмінний. Син судді Річарда Альтмана тікає з місця ДТП, залишаючи помирати другого учасника пригоди. Спочатку Альтман просить сина датися. Але згодом він дізнається, що померли хлопець – син відомого мафіозі. Тож стає зрозумілим, що на сина судді чекає не справедливий суд, а жорстоке вбивство членами злочинного клану. Тому Альтман відкидає всі свої принципи, аби захистити власну дитину.

У ролях: Кад Мерад, Род Парадо, Забу Брейтман, Ніколя Дювашель, Манон Азем («Їх було десятеро»). Також в одній з ролей ми побачимо Жерара Депардьє.

24.03.2021 – Хто вбив Сару? (¿Quién Mató a Sara?)

Netflix, Мексика

Помста – страва, що подають холодною. А у Алекса Гусмана було 18 років, аби охолонути і все продумати. Колись родина Ласкано звинуватила Алекса у вбивстві його сестри Сари. Тепер він оголошує вендетту із наміром знайти справжнього вбивцю. Та те, що він знайде, змусить його жалкувати про свої дії.

У ролях: Маноло Кардона («Нарко»), Гінес Гарсія Мільян, Кароліна Міранда, Клаудія Рамірес та інші.

26.03.2021 – Нерегулярні частини (The Irregulars)

Netflix, Велика Британія

Серіальні прем’єри березня 2021 року пропонують нам і нову зустріч з Шерлоком Голмсом! В цьому серіалі, як і в стрічці «Без жодної зачіпки», Голмс отримує визнання за справи, які насправді веде доктор Ватсон. А допомагають доктору в цьому п’ять підлітків. Діти живуть на вулицях Лондону, багато чують та бачать. І помічають жахливі речі. Ватсон наймає їх, аби подолати зло, що прийшло у цей світ.

Це містичний детектив, де події відбуваються у вікторіанській Англії. Ким є Шерлок Голмс, достеменно невідомо. А ось існування демонів стає все більш очевидним.

У ролях: Ройс Пьєррсонн, Генрі Ллойд-Гьюз, Кларк Пітерс, Тедді Грехем, Гаррісон Остерфілд та інші.

27.03.2021 – Врятувати Фейт (Keeping Faith), 3 сезон

S4C, Велика Британія

Це останній сезон цього валлійського серіалу. Пройшло півтора року. Фейт та Еван все ще ведуть битву через розлучення та опіку на дитиною. І коли здається, що незабаром все закінчиться на користь Фейт, доля повертається до неї спиною. Давнє минуле дає знати про себе. Це змінить не тільки положення справ героїні, але й ставлення до героїні. Як кажуть продюсери, до цього ми знали, ким є всі інші герої в цій історії. Але ми не знали, ким є Фейт.

28.03.2021 – Той, хто вбиває – в’язень пітьми (Den som dræber – Fanget af mørket), 2 сезон

Viaplay, Данія

Після успіху першого сезону, який перевершив серіал 2011 року, очікувано виходить другий. Наталі Мадуеньо повертається до ролі профайлера та експерта з поведінки серійників Луїзи Бергштейн. Її нова справа буде більш особистою. До Луїзи звернеться найкраща подруга її матері Аліса. Жінка просить допомоги у розкритті вбивства її 18-річного сина Маркуса, що сталося  років тому. За ці роки в тому ж лісі, де було знайдено тіло Маркуса, знайшли тіла ще двох хлопців. Але пошуки вбивці досі нічого не дали. Луїза долучається до справи. Аж тут знаходять мертвим ще одного хлопця. Тепер працювати швидко, аби запобігти новим смертям.

28.03.2021 – Місто на пагорбі (City on a Hill), 2 сезон

Showtime, США

Повертаємось у Бостон 90-х, де прокурор Ворд і агент ФБР Рор оголосили війну злочинності. Але ведуть вони її різними методами, тож воюють і між собою. Рор намагатиметься врятувати свою кар’єру і розібратися з бандами, що наповнюють наркотиками один з районів Бостона. Та не всі задоволені його діями. Адже правоохоронні органи досі мають міцні зв’язки зі злочинним світом. Та й Рор багато кому винен.

29.03.2021 – Таємниці Брокенвуда (The Brokenwood Mysteries), 7 сезон

TVNZ 1, Нова Зеландія

Повернення милого серіалу про інспектора Майка Шеферда. Мирний Брокенвуд знову не такий вже спокійний. Загадкова банда грабіжників, вбивства, що скидаються на ритуальні, неслухняні підлітки, що додають проблем… На Шеферда та доктора Сімс чекає чимало роботи.

Розкажіть нам, які серіальні прем’єри березня 2021 року зацікавили вас найбільше!