Від вікторіанських часів до сучасності: серіальні прем’єри березня 2020

Брехун - серіальні прем'єри березня 2020

Повернення улюблених героїв, причому на деяких з них довелося чекати кілька років. А ще – чимало інтересних новачків перед закінченням телесезону. Такі серіальні прем’єри березня 2020 року.

01.03.2020 – МакДональд та Доддс (McDonald & Dodds)

ITV, Велика Британія

Бат – курортне місто, яке згадується у чималій кількості романів 19 століття, в тому числі у Джейн Остін. Тепер він стає місцем злочинів в новому британському серіалі. Детектив-сержант Доддс – тихий, скромний чолов’яга середніх років. Інспектор Лорен Макдональд – молода, амбіційна, рішуча. Їм доведеться об’єднати зусилля заради розкриття злочинів в мальовничому історичному місті. І це буде не без чудового тонкого англійського гумору!

У ролях: Джейсон Воткінс, Тала Гувея, Перл Чанда, Джеймс Мюррей, Роберт Ліндсі та інші.

01.03.2020 – Вбивства Соммердала (The Sommerdahl Murders)

TV2, Данія, Німеччина

Серіал заснований на детективах данської письменниці і криміналіста Анни Гру. Головні герої – подружжя Ден і Маріанна Сомммердал та їхній друг і колега Флеммінг Торп. Всі разом вони працюють в поліцейському відділку свого рідного містечка Гельсінгера. Узбережжя прекрасне, але цю ідилію порушують різноманітні злочинці. Та й між трьома друзями відносини непрості, адже Маріанна хоче піти від Дена до іншого.

У ролях: Петер Мюгінд, Лора Драсбек, Андре Бабікян, Лора Кьєр та інші.

Вбивства Соммердала

02.03.2020 – Брехун (Liar), 2 сезон

ITV, Велика Британія

Перший сезон цього серіалу вийшов ще у 2017 і вже тоді продюсери пообіцяли другий. І ось нарешті він вийшов. Лора Нільсен (Джоан Фроггатт) – звичайна вчителька, в якої не складається особисте життя. Але згодом в неї починаються відносини з Ендрю Ендрю Ерлгемом (Йоан Гріффіт («Вічність», «Герроу»)). Він удівець і батько одного з учнів Лори. Спочатку все видається ідеальним, але згодом Лора починає розуміти, що в Ендрю чимало таємниць. В другому сезоні Лору звинуватять у вбивстві Ендрю. Але чи дійсно це зробила вона? До касту долучається Кетрін Келлі («Злочинець»). Вона зіграє інспектора з Лондона, якому доручили розслідувати вбивство Ерлгема.

04.03.2020 – Діггстаун (Diggstown), 2 сезон

СВС, Канада

Марсі Діггс працювала корпоративним юристом, але покинула після самогубства своєї тітки, аби розібратися в причинах трагедії. Тепер вона юрист у Діггстауні і розглядає чимало цікавих та заплутаних справ. Другий сезон – не виключення. Вінесса Антуан – перша канадська чорношкіра актора, що отримала головну роль в канадському ж серіалі. «Діггстаун» підіймає проблеми расової та соціальної нерівності, упередженого ставлення. Причому не тільки в суспільстві взагалі, а в судовому процесі зокрема.

06.03.2020 – Харон / Каронте (Caronte)

Amazon Prime, Іспанія

Семюел Каронте (прізвище можна прочитати і як Харон) – колишній офіцер поліції. Його звинуватили в злочині, якого він не скоював. Каронте намагався довести свою невинуватість, але марно. Тому тепер він в тюрмі. Роки ув’язнення чоловік присвятив тому, аби стати юристом і допомагати тим, хто, як і він, не зміг пройти через судову систему до правосуддя. Аж ось і власна справа нагадала йому про себе. «Харон» дещо нагадує серіал «Заради життя», що вийшов в ефір в лютому.

У ролях: Роберто Аламо, Міріам Джованеллі, Белен Лопес, Карлос Іполіто та інші.

06.03.2020 – Платформа 45 (Rig 45), 2 сезон

Viaplay, Швеція

Перший сезон про злочини на відрізаній від світу ураганом морській платформі для видобутку нафти вийшов в 2018-му. Критики та глядачі відзначали, що серіал дуже нагадує «10 негринят» Агати Крісті. Перший сезон закінчився тим, що Петрі вдалося вибратися з платформи і вона намагалась розповісти свою історію поліції. Їй не вірили, але за кілька місяців до берега прибило тіло брата Петри Фредріка. Тепер поліція має більше довіри до жінки і повинна з’ясувати, що  таки сталося на платформі 45.

13.03.2020 – Еліта (Elite), 3 сезон

Netflix, США

Серіальні прем’єри березня 2020 повертють нас до елітної школи. Підлітки будуть втягнуті в новий злочин. Поло вбито. Але він був вбивцею, тож, напевно, хтось помстився. Але хто саме? Третій сезон буде відрізнятися від двох попередніх і, скоріше за все, стане останнім для шоу.

15.03.2020 – Фрейд (Freud)

Netflix, Австрія

Творці серіалу просять не провидити паралелі з «Алієністом», але вони напевно будуть. Нам покажуть ще молодого Зігмунда Фрейда, який тільки почав розробляти свою теорію. Він долучається до розкриття кривавих вбивств, що охоплюють Відень 19-го століття. Разом з ним над справами працюють детектив поліції та жінка-медіум, чиї здібності неймовірно цікавлять Фрейда. Сам персонаж має лише умовне відношення від видатного психіатра, не треба вважати проект біографічним.

У ролях: Роберт Фінстер, Елла Румпф, Георг Фрідріх, Бріджит Крен та інші.

20.03.2020 – Куленепробивні (Bulletproof), 2 сезон

Sky One, Велика Британія

Ми писали, що сезон вийде в лютому, але дату релізу перенесли на березень. Сподіваємось, він таки вийде в ефір. Адже на вересень запланований показ двох спецепізодів.

20.03.2020 – Вона (She)

Netflix, Індія

В 2018-му Netflix представив свій перший індійський серіал «Сакральні ігри». Він мав чудові рейтинги, протримався два сезони і все ще може бути подовжений на третій. «Вона» – другий такий проект, але тепер головною героїнею буде жінка. Констебль дорожньої поліції Мумбаї погоджується працювати під прикриттям. Її завдання – знешкодити наркобарона жорстокої банди. Те, на що здатна ця жінка, не підозрює навіть вона сама.

У ролях: Аадіті Поханкар, Віджай Варма, Вішвас Кіні та інші.

23.03.2020 – Бекстрем (Bäckström)

TV4, Швеція

Серіал заснований на книгах Лейфа Перрсона. Комісар Еверт Бекстрем має скандальну репутацію, хоча і розкрив 99 % всіх справ, що потрапляли до нього. Але нова загадка може дорого йому коштувати. На архіпелазі знайдено череп з кульовими отворами. Після встановлення особи жертви події починають свій неймовірний танок. Цікаво, що одним з головних героїв та помічників комісара є 10-річний хлопчик. Такого тандему ми якщо не ніколи, то давно не бачили.

У ролях: Кьєлл Бергквіст, Агнес Ліндстрем Болмгрен, Еслвіс Стегмар, Гелен Шехолм та інші.

25.03.2020 – Кіллерші (Hitmen)

Sky One, Велика Британія

Серіал, головних героїн якого грає комік-дует Мел Гедройц та Сью Перкінс. Френ та Джеймі – кращі одруги та ділові партнерки. По вбивствах, звісно ж, адже вони наймані кіллерші. Для них це простий, швидкий і веселий спосіб заробляння грошей. Але ж і труднощі присутні. Адже в дам є загадковий бос, який контролює, чи виконали вони завдання.

Окрім вже вказаного дуету, в серіали знімалися: Джейсон Воткінс, Шон Кліффорд, Нік Мохаммед та інші.

27.03.2020 – Озарк (Ozark), 3 сезон

Netflix, США

Берки повертаються, і стосунки у них напружені. До касту долучаються 4 нових актори. Все зараз продюсери говорять, що від початку історія була розроблена на 5 сезонів. То ж історія про наркобізнес та пов’язані з ним небезпеки напевне буде мати продовження.

31.03.2020 – Міс Скарлет і Герцог (Miss Scarlet and the Duke)

PBS, Ірландія

На нас чекає вікторіанське детективне шоу. Продюсером та автором ідеї є Рейчел Нью, що створила «Гранчестер». Це історія Елізи Скарлет – першої жінки, що стає приватним детективом у Великій Британії. Детективне агентство тримав її батько, але він помирає і залишає дівчині лише борги. Що ж, вона береться за справу сама! Але існувати в світі чоловіків без чоловічої підтримки важко. Так її напарником стає детектив Скотленд-Ярду Вільям Веллінгтон на прізвисько «Герцог». Він бабій, гравець, пияка, але дуже розумний. Між ним та Елізою зав’язуються не тільки ділові, а й романтичні стосунки. І на них чекають розслідування злочинів у Лондоні наприкінці 19 століття.

У ролях: Кейт Філліпс («Гострі козирки»), Стюарт Мартін, Кевін Дойл, Ендрю Гавер, Кеті Белтон та інші.

На які серіальні прем’єри березня 2020 року найбільше чекаєте ви?