Потонути у секретах та її очах: серіальні прем’єри лютого 2021

Серіальні прем’єри лютого 2021

Серіальні прем’єри лютого 2021 року – це 7 нових проєктів чотирьох різних країн. Також це зустріч з героями, які сподобалися глядачам і критикам у минулорічних шоу.

01.02.2021 – Той, що потонув (The Drowning)

Channel 5, Велика Британія

Дев’ять років тому 4-річний син Джоді потонув. На жаль, тіло хлопчика так і не знайшли. Всі ці роки Джоді намагається оговтатися від трагедії та почати життя спочатку. Але виходить в неї не дуже. Аж ось вона бачить підлітка, який дуже нагадує їй сина. Вона хоче з’ясувати, чи не є він її дитиною, що пропала так давно. Та жінку ніхто не хочу слухати, особливо через її психічні проблеми. Тож допомоги чекати марно. Але віра матері – сильний аргумент і поштовх до дій…

У ролях: Джилл Галфпенні, Джонас Армстронг, Коді Молко, Руперт Пенрі-Джонс («Жорстокі таємниці Лондона», «Шовк»), Дебора Фіндлі та інші.

01.02.2021 – Розслідування на Майорці (The Mallorca Files), 2 сезон

ВВС One, Велика Британія

Продовження співпраці британського детектива Елен Ріс та німецького полісмена Макса Вінтера на райському острові. Вони зазвичай займаються злочинами, які мають скоєні проти тих, хто приїхав на Майорку і не є місцевим мешканцем. В цьому сезоні лише 6 епізодів, але є надія, що серіал подовжать на 3 сезон, і тоді інші написані 4 епізоди увійдуть в нього.

На жаль, до своїх ролей не повернулися Начо Альдегер і Таня Мунді. Тепер патологоанатома грає Алекс Гефнер, а Нансі Нсуе дісталася роль його помічниці.

03.02.2021 – Коронер (Coroner), 3 сезон

CBC, Канада

Коронер Дженні Купер повертається до роботи. Один з небагатьох серіалів, який було не скорочено, а розширено. У 3 сезоні вийде 10 епізодів, а не 8, як у двох попередніх. До акторського складу долучаються два нових персонажа. Марк Тейлор грає Кларка, адвоката, який буде працювати з Дженні над новим розслідуванням протягом сезону. Юні Парк грає Мелані, нового патологоанатома. Кожен з героїв по-новому усвідомить, що смерть чекає на кожного з нас, і це стане поштовхом для того, аби зрозуміти, що означає бути живим.

05.02.2021 – Сокира / Аче (Hache), 2 сезон

Netflix, Іспанія

Король помер, хай живе… королева! Все, що мав Мальпіка, дісталося Аче. І вона має плани значно розширити бізнес. Та жінка на чолі картелю не всім до вподоби. Є вороги і зовні, і всередині. Тож Аче має показити, хто тут головний. В серіалі з’явиться чимало нових персонажів, адже героїня почне формувати власну команду і встановлювати нові зв’язки.

07.02.2021 – Праведник (The Equalizer)

CBS, США

Колись Робін МакКолл працювала у «Компанії» – службі, що проводила таємні операції для уряду США. Але згодом вона пішла зі служби і зараз намагається бути гарною мамою для своєї дочки-підлітка. Та випадок змушує її згадати свої службові навички. Відтепер Робін – «Праведник», вона надає допомогу тим, кому більше нема куди звернутися. Старі та нові знайомі допомагають їй вершити правосуддя. Але поліцію Нью-Йорка самодіяльність «Праведника» не влаштовує, тож вони розшукують його…

У ролях: Квін Латіфа, Торі Кіттлс («Справжній детектив», «Сини анархії»), Адам Голдберг («Фарго», «Заручниця»), Ліза Лапіра («Неймовірне»), Лорейн Туссен, улюблений багатьма Кріс Нот.

07.02.2021 – Герроу (Harrow), 3 сезон

ABC, Австралія

Пам’ятаєте, чим закінчився другий сезон? Детектив Ніколс викликах Герроу на місце злочину. Але, з’ясувалося, не як патологоанатома, а як свідка. В порту було знайдено тіло молодика. Серед паперів хлопця була знайдена записка, де той запевняє, що Герроу – його батько. Але Деніел нічого такого не знає і хлопця бачить вперше… Отже, розслідування смерті загадкового незнайомця – основна сюжетна лінія 3 сезону. Оскільки Максін наприкінці другого сезону пішла з посади начальника Герроу, на її місце призначено Рене Воррінгтон, яку грає Міріама Сміт. До речі, Йоан Гріффіт став режисером другого епізоду сезону. 

08.02.2021 – Паризька поліція 1900 (Paris Police 1900)

Canal+, Франція

Париж початку ХХ століття. Його лихоманить, він розбурханий справою Дрейфуса, кризою влади, ворожнечею анархістів та націоналістів, єврейськими погромами. Ненависть тече його вулицями. А і Сені знаходять понівечене тіло молодої жінки. Виявляється, воно не перше… Справу доручають молодому інспектору Антуану Жуену. Допомагати йому буде досвідчений і відомий префект Луї Лепін. А ще – куртизанка та шпигунка Мег Штейнгейл і адвокат Жанна Шовен. Всі троє – реальні історичні постаті. Також ми побачимо Альфонса Бертільйона – поліцейського та кримінолога, який придумав бертільйонаж – систему ідентифікації злочинців.

У ролях: Жеремі Лаерт, Евелін Брошу, Марк Барбе, Ежені Деруан, Тібо Еврар та інші.

11.02.2021 – Кларіс (Clarice)

CBS, США

Про цей серіал ми вже детально розповідали. Це продовження культової стрічки 1990 року «Мовчання ягнят».

17.02.2021 – В її очах (Behind Her Eyes)

Netflix, Велика Британія

Цей серіал наробив чимало галасу. Це психологічний трилер з надприродним присмаком, як у «Твін Пікс», але паралель дуже умовна. Він є екранізацією роману Сари Пінборо. Три складових успіху серіалу – атмосфера, акторська гра і надзвичайно нестандартний фінал. Мати-одиначка Луїза переїздить у нове місто і йде працювати на неповний день у психіатричній клініці. Там вона заводить роман із своїм начальником Девідом, а згодом знайомиться з його дружиною Адель. І між жінками теж виникають стосунки. Любовний трикутник, який спочатку бентежить, згодом затягує в прірву і штовхає у вир дивних подій і відчуттів. І чим далі, тим більш небезпечним стає. Одним з шоуранерів проєкту є продюсер серіалу «Ганнібал».

У ролях: Ів Г’юсон, Том Бейтман («Тунель», «Вбивство у «Східному експресі»), Сімона Браун («Гранчестер», «Маленька барабанщиця») та інші.

19.02.2021 – Ієрро (Hierro), 2 сезон

Movistar+, Іспанія, Франція

Ієрро – найменший з Канарських островів. Тут і працює суддя Кандела Монтес. До основного касту долучається шведський актор Матіас Варела, якого ви могли бачити у 3 сезоні серіалу «Нарко», а також у трилогії «Шалені гроші». Нова справа зачепить за живе, адже вона – про опіку над неповнолітніми, за яку борються розлучені батьки. Канделі знадобиться весь її досвід і стриманість, аби бути об’єктивною і не дозволити емоціям взяти гору. У справі не обійдеться без корупції та шахрайства, тож простою вона не буде.

19.02.2021 – Розкажи мені свої секрети (Tell Me Your Secrets)

Amazon Prime Video, США

Секрети завжди руйнують життя. Як і питання без відповідей. 7 років тому донька Мері зникла. Поліція вважає, що вона стала жертвою серійного маніяка Кіта Паркера, та тіло дівчини не було знайдене. Паркер сидить у в’язниці, куди його допомогла запроторити його коханка, яка після цього потрапила під програму захисту свідків. Тепер вона Емма і намагається налагодити життя у новому Орлеані, дещо містичному місті. Мері ж всі ці роки благає Паркера зустрітися з нею, аби розпитати його про доньку. Та напередодні цієї зустрічі Паркера знаходять мертвим. Зруйнована горем Мері згадує дівчину Паркера і наймає серійного ґвалтівника Джона, що прагне спокути гріхів, розшукати її. Пошуки стануть загрозою для життя кожного, хто візьме в них участь… Над проєктом працювали ті ж продюсери, що створили «Велику маленьку брехню» та «Відіграти назад».

У ролях: Лілі Рейб («Відіграти назад»), Емі Бреннеман («Голіаф»), Геміш Лінклейтер, Енріке Мурсіано та інші.

22.02.2021 – Незабутий (Unforgotten), 4 сезон

ITV, Велика Британія

У серіал повертається Піппа Ніксон, яка грала детектива Карен Віллеттс у першому сезоні. Кессі Стюарт хоче піти на пенсію, але має повернутися до роботи. У морозильній камері знайдений труп, в якого відсутні кінцівки та голова. Унікальне татуювання на трупі відсилає до справи 1990 року. В результаті розслідування чотири поліцейські стають підозрюваними. Це може зруйнувати і їхні життя, і кар’єру Кессі.

22.02.2021 – Два дні (2 Døgn)

Xee, Данія

Серіал розповідає історію двоюрідних братів Отто і Крістана, яким доведеться пізнати темний бік життя. Це стане випробування не тільки їхньої дружби, а й моралі та людяності. Як каже режисер Ніколай Ахтон, це бойовик, сповнений поезії, романтики та насилля. Він знятий у Вестегнені, одному з районів Копенгагену, і ґрунтується на спогадах про дорослішання режисера, який саме там і зростав. В серіали знімались молоді люди, що живуть зараз в цьому районі. Звичайна подорож містом стає для братів справжнім випробуванням, адже вони раптово стикаються зі злочинцем. Труп жінки, сумка з наркотиками і могутній злочинний синдикат – ось які тепер проблеми у братів. І їм якось доведеться їх вирішити, якщо вони хочуть жити. Зазначимо, що автори особливо пишають саундтреком, що був створений спеціально для проєкту.

У ролях: Оскар Дюек’єр Гіс, Каспер Лефвалль Стенсбірк та інші.

24.02.2021 – Снігопад (Snowfall), 4 сезон

FX, США

До фіналу третього сезону було чимало претензій. Чи зможе четвертий їх компенсувати, покаже час. Події в ньому відбуваються у 1985 році. Весь район Франкліна сповнений наркотиків. Банд вже така кількість, що їх важко перелічити. І всі ведуть війну один з один за територію і сфери впливу. Але такий рівень насилля шкідливий для бізнесу, тож Франкліну доведеться шукати шляхи примирення. А ще його починає цікавити політика і великий бізнес, який може дати йому і клиєнтів, і вплив. До касту проєкту долучились Кваме Паттерсон і Адріанна Мітчелл.

28.02.2021 – Вбивства Соммердала (The Sommerdahl Murders), 2 сезон

TV 2, Данія

Перший сезон серіалу за романами Анни Грю був дуже вдалим, тож не дивно, що проєкт отримав продовження. Оскільки події відбуваються в Ельсінорі, знаменитому завдяки п’єсі Шекспіра «Гамлет», серіал ще має назву «Вбивства в Ельсінорі». Ден і Маріанна розійшлися, а Флемінгу дуже складно, адже він має почуття до жінки, та не хоче псувати багаторічну дружку. Поліцейським доведеться розслідувати смерть рок-зірки і шанованого спортсмена, розбиратися в любовних інтригах рестораторів. А під час розслідування трагічних смертей у старшій школі з’ясується, що злочинець, можливо, жиме в одному будинку з Соммердалом.

28.02.2021 – МакДональд і Доддс (McDonald & Dodds), 2 сезон

ITV, Велика Британія

Співпраця молодої рішучої Лорен МакДональд, що має запальний характер, і літнього Доддса, який все робить спокійно та повільно, сподобалася глядачам. Тож у новому сезоні на цю дивну парочку чекають нові справи. Легкий і витончений серіал – відпочинок від всіх моторишних і кривавих історій, які пропонують нам інші серіальні прем’єри лютого 2021 року.

Які серіальні прем’єри лютого 2021 року зацікавили вас найбільше? Розкажіть нам!