Кондор веде пошуки зниклих в густому лісі: серіальні прем’єри червня 2020

Серіальні прем’єри червня 2020

Серіальні прем’єри червня 2020 року нарешті можуть похвалитися не тільки якістю, а й кількістю. Світові телеканали потроху починають виходити з режиму притримування новинок через пандемію. Тож червень пропонує широке різноманіття детективних серіалів.

04.06.2020 – Алекс Райдер (Alex Rider)

Amazon Prime Video, Велика Британія

Серіал мав вийти ще минулого літа, потім прем’єру кілька раз переносили, і ось нарешті проєкт вийшов на екрани. Це екранізація шпигунських романів для підлітків Ентоні Горовіца. Перша книга вийшла 10 років тому і у 2006 навіть була екранізована. На сьогодні автором написані 14 книжок.

Головний герой романів Алекс Райдер – звичайний підліток, який стає агентом МІ-6. Наразі він має з’ясувати, що відбувається у академії для виправлення дітлахів найбільших багатіїв світу.

У ролях: Отто Фаррант (з’являвся у серіалах «Марчелла» та «Удар у відповідь»), Стівен Деллейн («Тунель»), Вікі МакКлюр («Бродчорч»), Ендрю Бакан («Бродчорч», «Вбивства за абеткою»), Бренок О’Коннор та інші.

04.06.2020 – Президент (El Presidente)

Amazon Prime Video, Чилі

Історія корупційного скандалу в ФІФА у 2015 році. В центрі сюжету – Серхіо Жадуе, президент Федерації футболу Чилі, один з фігурантів гучної справи. Його звинуватили у отриманні від ФІФА 1,5 млн дол. За забезпечення прав на трансляції південноамериканських футбольних чемпіонатів. Чоловік визнав провину і переїхав у США в рамках співпраці з ФБР. Як проходило слідство щодо нього та інших членів ФІФА – дивіться у серіалі.

У ролях: Андрес Парра, Карла Соуза («Як уникнути покарання за вбивство»), Пауліна Гайтан, Луіс Маргані та інші.

09.06.2020 – Кондор (Condor), 2 сезон

Audience, США

Найбільш несподівана прем’єра, оскільки ще на початку року продюсери заявляли, що продовження під великим питанням. Все через те, що Audience – канал, на якому виходив «Кондор», – припинив своє існування. Попри це проєкт нарешті випустили, і ми можемо знову поринути у світ шпигунства.

Джо мандрує Європою і сподівається на нормальне життя. Але зустріч з російським агентом, готовим викрити крота у лавах ЦРУ, змінює плани.

12.06.2020 – Голова (The Head)

HBO, Hulu, Іспанія

Команда вчених збирається на міжнародній дослідницький станції біля Південного полюсу, аби провести роботи з вивчення змін клімату. Тут вони залишаться на всі 6 місяців арктичної зими. Через погодні умови зв’язок з командою втрачають. Коли ж на станцію прибуває змінна група, все навколо викликає жах. Частина команди вбита, частина зникла. Що сталося, хто вбивця і де зниклі члени групи?

У ролях: Сандра Андрейс («Вбивства на Сандхамні»), Лаура Бах («Той, хто вбиває», «Банди Лондона»), Джон Лінч («Крах», «Бляшана зірка»), Кетрін О’Доннеллі та інші.

12.06.2020 – В густому лісі / Чаща (The Woods)

Netflix, Польща

Екранізація роману американського письменника Гарлана Кобена. У 1994 під час відпочинку у літньому таборі зникли чотири дитини. Згодом знаходять лише два тіла. Серед тих, хто залишається зниклими – сестра Павла Копінського, який тепер працює прокурором у Варшаві. Через 25 років після трагедії неподалік від місця, де зникли діти, знаходять кістки. Розслідування поновлюють, і у Копінського заявляється шанс з’ясувати, що сталося з його сестрою.

У ролях: Гжегож Дамєнцкий, Агнешка Гроховська, Губерт Мілковський та інші.

12.06.2020 – Пошуки (Historia de un Crimen: La Busqueda / Crime Diaries: The Search)

Netflix, Мексика

Netflix представляє нам реконструкцію подій, що відбувалися у 2010 році. Тоді родина Гебара заявила про зникнення з домі їхньої доньки Полетт. Дівчині було 4 роки, вона мала фізичні та мовні вади, тож сама не могла залишити будинок. Оскільки батьки звернулися по допомогу до ЗМІ та соцмереж, справа набули широкого розголосу. А за 9 днів тіло дівчинки знайшли загорнутим у ковдру під її ж ліжком. Чи була смерть випадковою або до цього причетний хтось з родини?

У ролях: Регіна Бландон, Даріо Язбек Берналь, Даніель Гаддад та інші.

14.06.2020 – Отруєння в Солсбері (The Salisbury Poisonings)

ВВС, Велика Британія

Ще один серіал, заснований на реальних подіях. Мова про отруєння росіян Сергія та Юлії Скрипалів у 2018 році. Сергій працював у російській розвідці, а згодом був перевербований британцями. У 2006-му його викрили, засудили, а через 4 роки обміняли. Відтоді він живе у Великій Британії. У 2018-му Сергія та його доньку Юлію, яка приїхала навідати батька, намагалися отруїти нервово-паралітичною речовиною. Загалом через розповсюдження речовини отруєння отримали більше 100 людей. Глядачам покажуть, як проходило розслідування і що переживали в ці дня мешканці Солсбері.

У ролях: Енн-Марі Дафф, Вільям Г’юстон, Рейф Спелл, Даррен Бойд та інші.

14.06.2020 – Марчелла (Marcella), 3 сезон

ITV, Велика Британія

Більше двох років глядачі чекали на повернення детектива Бекленд. В цьому сезоні вона працює у Північній Ірландії під вигаданим ім’ям, аби налагодити зв’язки з великою злочинною родиною. Така робота впливає на психічний стан Марчелли, тож ризик розкриття тільки посилюється.

14.06.2020 – Їх було десятеро (Ils étaient dix)

М6, Франція

Французи пропонують свою версію всесвітньо відомого роману Агати Крісті «Десять негринят». П’ятеро чоловіків і п’ять жінок прибувають на екзотично прекрасний острів у Карибському морі. Але згодом з’ясовується, що на них чекають не розваги, а покарання за гріхи. Хто в чому винний і хто вбивця – питання. Адже режисер кардинально змінив професії героїв.

У ролях: Семюель Ле Б’ян («Братство вовка»), Романа Боренже, Нассім Ахмед та інші.

19.06.2020 – Зниклі (Desaparecidos)

Amazon Prime Video, Іспанія

Інспектор Соня Ледесма входить до підрозділу, який займається найважчими випадками зникнення людей. Їхній девіз: «Ніколи не полишай пошуків». Всі вони віддані своїй справі, до того ж сама Соня точно знає, що переживають родичі, адже багато років тому зник її син. І хоча її підрозділ став для неї другою родиною, не все так просто. Саме керівник групи колись вів справу сина Соні і не зміг знайти його.

У ролях: Мішель Кальво, Хуан Ечанове, Ельвіра Мінгес, Максі Іглесіас та інші.

19.06.2020 – Арья (Aarya)

Hotstar, Індія

Індійська адаптація нідерландського серіалу «Пеноза». Чоловік Арьї пов’язаний з наркобізнесом. Вона бажає, аби він змінив своє життя, адже це може вплинути на їхню родину, особливо на трьох дітей. Але Тадж вбивають. Аби захистити родину, Арьї доведеться посісти його місце в наркобізнесі та стати агентом поліції.

У ролях: Сумшита Сен, Чандрахур Сінгх, Сікандар Кхер та інші.

21.06.2020 – Перрі Мейсон (Perry Mason)

HBO, США

Про цей серіал ми вже писали. Це довгоочікувана прем’єра, адже романи про Месона не екранізували з 60-х років минулого століття. І хоча сюжет та біографії героїв є вільною інтерпретацією творів Гарднера, проєкт безумовно вартий уваги.

У ролях: Меттью Різ («Американці»), Джульєт Райленс («МакМафія»), Кріс Чок, Джон Літгоу, Тетяна Маслані та інші.

22.06.2020 – Тегеран (Tehran)

Kan 11, Apple TV, Ізраїль

Серіал присвячений ірано-ізраїльському конфлікту. Тамар Рабінян – комп’ютерний хакер і агент Моссаду. ЇЇ перша місія – в найбільш ворожому для Ізраїлю місті – Тегерані. Але це ще й її рідне місто. Тамар має завдання, але щось під час його виконання йде не за планом. Тепер треба якось виправити ситуацію, але незрозуміло, кому можна довіряти.

Серіал отримав надзвичайно схвальні відгуки і був проданий у 135 країн. Але Іран засудив його за критику своєї ядерної програми.

У ролях: Нів Султан, Шон Тоуб, Менаше Ной та інші.

Які серіальні прем’єри червня 2020 року найбільше зацікавили вас?