Елементарне випробування невинністю: прем’єри серіалів квітня 2018

Прем'єри серіалів квітня 2018 року

Деякі прем’єри серіалів квітня 2018 року – довгоочікувані продовження, а деякі – цікаві новинки.

01.04.2018 – Випробування невинністю (Ordeal by Innocence)

BBC One, Велика Британія

У ролях: Білл Наї («Голем Лаймхаузу»), Ентоні Бойл, Анна Ченселлор, Крістал Кларк, Крістіан Кук, Елеонор Томлінсон, Меттью Гуд, Люк Тредевей

Пам’ятаєте, у 2015 році BBC One випустив екранізацію найвідомішого роману Агати Крісті «І нікого не залишилось»? Після успіху проекту власники мережі підписали контракт з фондом, що володіє правами на твори письменниці, на зйомки ще 7 романів.

«Випробування невинністю» (в інших перекладах – «Горе невинним») сама Крісті називала одним зі своїх улюблених. Але в ньому немає її найвідоміших персонажів, можливо, тому роман не настільки популярний у читачів. Насправді ж його глибина та проблематика варті уваги.

Доктор Артур Калгарі через свою відсутність у країні не зміг колись підтвердити алібі хлопця, якого було звинувачено у вбивстві прийомної матері. Хлопчина помер у тюрмі, через що Артур почувається винним. Він хоче виправдати Джека Аргайла, тому починає власне розслідування. Але згодом з’ясовується, що Джек був не таким вже і невинним…

Серіал мав вийти ще перед Різдвом, але Еда Вествіка, що грав Міккі Аргайла, звинуватили у сексуальних домаганнях. Студія вирішили вчинити з актором так само, як Рідлі Скотт з Кевіном Спейсі, – перезняти сцени за його участі з іншим актором. Вествіка замінили Крістіаном Куком.

05.04.2018 – «Таємна влада» (Deep State)

Fox, Велика Британія

У ролях: Марк Стронг («Kingsman: таємна служба»), Джо Демпсі, Каріма МакАдамс, Лін Рені, Анастасія Гріффіт, Алістер Петрі.

Це перший серіал Fox, знятий за межами США, у даному випадку – у Великій Британії. Його творці розраховують на успіх проекту і сподіваються, що зможуть створити не менше 5 сезонів. Це цілком можливо, адже зараз теорія змови про таємну владу, що править світом, – одна з найпопулярніших сьогодні. Запорукою успіху є і участь в проекті Марка Стронга.

Колись Макс Ітон був агентом МІ6, але вже давно покинув роботу заради родини. Новина про загибель сина від першого щлюбу під час відрядження на Близький Схід змушує його повернутися у справу. Йому доведеться з’ясовувати не тільки те, хто винен у смерті його дитини, а й які інтриги плетуть верхівки різних спецслужб та урядів.

05.04.2018 – Типу моя дружина / Шахраї (Imposters), 2 сезон

Медді та її друзі заробляють на життя тим, що спочатку забирають чиєсь серце, а потім і гроші. Але деякі їхні жертви не збираються миритися з такою ситуацією. Вони об’єднуються, аби викрити шахраїв та помститися.

Якщо ви ще не бачили цей серіал, обов’язково подивіться. По-перше, він веселий, по-друге, повчальний. І в декількох серіях зіграла Ума Турман.

07.04.2018 – Викуп (Ransom), 2 сезон

Таке буває нечасто: майже через півроку після закриття серіалу через низькі рейтинги його відновили. Тепер це спільний проект лише Канади та Франції, США та Германія його покинули. Але продюсери сподіваються, що другий шанс приведе їх до успіху.

Серіал розповідає про команду професійних переговорників на чолі з Еріком Бомонтом. Вони найкращі, коли справа стосується звільнення заручників. На початку другого сезону Еріку доведеться торгуватися зі злочинцями, які викрали його доньку.

До речі, образи головних героїв були списані з реальних переговорників Лорана Комбалберта та Марвана Мері, що створили компанію з вирішення кризових ситуацій.

08.04.2018 – Вбиваючи Єву (Killing Eve)

BBC America, США

У ролях: Сандра О, Джоді Комер, Фіона Шоу, Даррен Бойд, Овен МакДоннелл.

Якщо говороти про прем’єри серіалів квітня 2018 року, то ця – найцікавіша. Серіал було подовжено на другий сезон ще до прем’єри першого. Глядачі та критики від нього в захваті. Це доволі нетривіальна екранізація трилерів Люка Дженнінгса.

Єва – співробітниця МІ5, яка займається більше паперовою роботою. Таких, як вона, сотні. Її увагу привертає наймана вбивця з псевдонімом Вілланель. Ця дівчина – соціопат, і у своїй справі надзвичайно гарна. Єва вирішує піймати Вілланель. Тепер жінки полюють одна на одну. Але цей смертельний танок сповнений не тільки страху, а й пристрасті.

13.04.2018 – Босх (Bosch), 4 сезон

За два місяці до прем’єри 4 сезону серіал було продовжено і на п’ятий. Нинішній сезон базується на шостому романі Майкла Коннелі про детектива поліції Лос-Анджелесу Гаррі Босха. Оскільки на сьогодні автор написав вже 21 роман про цього персонажа, серіал має всі шанси стати тривалим. Головне, щоб Тітус Веллівер, який грає Босха, не покинув проект.

24.04.2018 – Розрив (The Split)

BBC One, Велика Британія

У ролях: Нікола Волкер, Стівен Манган, Фіона Баттон, Аннабель Солей, Баррі Атсма, Ентоні Гед, Дебора Фіндлі.

Ганна Стерн, як і більшість членів її родини, – адвокат з розлучень. Щодня вона бачить, як руйнуються сім’ї, а іноді і допомагає в цьому. При цьому у її родині теж не все райдужно. Батько, що покинув їх 30 років тому, вирішив повернутися і бажає налагодити стосунки. Один з клієнтів приділяє увагу Ганні, а у стосунком з законним чоловіком романтики вже немає. Рятувати шлюб чи ні – ось питання.

26.04.2018 – Квантіко (Quantico), 3 сезон

На відміну від попередніх сезонів, цей буде складатися лише з 13 епізодів. Проект покинули Ясмін Аль Масрі, Перл Сачі та Онжаню Елліс. Їм на заміну прийшли Марлі Матлін та Алан Пауелл.

Після подій у фіналі 2 сезону Алекс змушена була тікати з США. Три роки вона анонімно жила в Італії. Але тепер жінка змушена повернутися до Америки, оскільки Раян повідомив, що Шелбі викрали.

30.04.2018 – Елементарно (Elementary), 6 сезон

Серій буде менше – 21 замість 24. Люсі Лью вже знімала кілька епізодів серіалу, а ось Джонні Лі Міллер вперше займе режисерське крісло. Чекайте на 6 серію “Елементарно”, аби оцінити його роботу.

Багато подій будуть пов’язані із станом здоров’я Шерлока, якому діагностували пухлину мозку. Як це буде відбиватися на його розумових здібностях, психічному стані та відносинах з близькими? До того ж у його життя повернеться старий знайомий. Але остаточно невідомо, добре це чи погано.

Розкажіть нам, чи зацікавили вас прем’єри серіалів квітня 2018 року?