Йдемо у кіно та їдемо в Гангстердам

гангстердам

Нових детективних фільмів на цьому тижні у прокат не вийшло, але ви ще можете встигнути на ті, що не подивилися раніше.

Наприклад, французьку кримінальну комедію «Гангстердам». Чим все закінчиться, якщо важливу справу доручать тим, хто не надто відповідальний, не надто розумний, не надто сміливий? І що станеться, коли обставини змусять їх змінитися?

Все ще у прокаті «Баррі Сіл: король контрабанди». Навіть якщо ви не любите Тома Круза, фільм переглянути варто. Адже він розповідає про неоднозначну, і тому цікаву людину:

«Гарні часи», номінант на Золоту пальмову гілку цьогорічного Каннського фестивалю, теж ще у кінотеатрах. Критики твердять, що це краща на сьогодні робота Роберта Паттінсона. Він грає хлопця, що має за добу знайти гроші, щоб внести заставу за молодшого брата, з яким вони намагалися пограбувати банк. Брат – аутист, і у тюрми навряд чи виживе. Тому герой Паттінсона робить все, щоб визволити родича. До речі, картина виграла у Каннах приз за найкращий саундтрек, а глядачі відзначають ще й цікавий візуальний ряд.

Чекає на глядачів і детективний горрор «Голем Лаймхаузу». Дії розгортаються наприкінці ХІХ століття у Лондоні. Якийсь монстр вбиває людей у одному з найбідніших районів міста. Місцеві мешканці дають йому прізвисько Голем. Упіймати його повинен старий інспектор поліції Джон Кілдер, якого грає ветеран британського кіно Білл Наї. Але інспектор ніколи раніше не розслідував убивств. Чи зможе він дізнатися ім’я того, хто тримає людей у страху?