22 милі до готелю “Артеміда”: йдемо в кіно

"22 милі" та "Готель "Артеміда" - прем'єри 23.08.2018

Цього тижня у кінотеатрах дві стрічки про хороших і поганців, і останніх у них значно більше.

Перший фільм – напружений і дуже динамічний бойовик “22 милі”. Джеймс Сильва – агент елітного спецпідрозділу ЦРУ. Вони називають себе спостерігачами та привидами. Зараз команда Сильви знаходиться в Індонезії. Їхнє завдання – доставити з посольства США до літака співробітника індонезійської поліції. Аеродром – за 22 милі, на подорож команда має 90 хвилин. А їхній підопічний володіє знанням про те, що уряд Індонезії планує знищити 6 міст США за допомогою цезію. Тож це буде ще та поїздочка.

Своїми основними сюжетними умовами фільм дуже нагадує “16 кварталів” з Брюсом Віллісом. Там поліцейський також мав проїхати з підозрюваним певну відстань за певний час. Але місія, кількість та підготовка учасників подій у “22 милях” значно масштабніші. Отже, адреналін глядачам забезпечений.

У ролях: Марк Волберг, Іко Ювайс, Джон Малкович, Лорен Коен, Ронда Раузі, Ніколай Ніколаєфф (пам’ятаєте шкідника Ту Дедса з австралійського “Морського патруля”?), Карло Албан та інші.

Друга стрічка – “Готель “Артеміда”. 2028 рік. Під час масових заворушень банда намагається пограбувати банк. Але дещо йде не за планом, один із грабіжників гине,  ще один серйозно поранений. Тоді хлопці вирішують перечекати у готелі “Артеміда”: саме там вже 22 роки надають притулок будь-яким злочинцям, і тільки їм. Аби гості не рознесли це місце на друзки, власниця готелю Жан Томас, або Медстестра, створила правила, і жодне з них порушувати не можна. Але все скидається на те, що цієї ночі ніхто не буде діяти за правилами. То чим же це скінчиться для готелю та його гостей?

Фільм варто подивитися вже лише тому, що це перша поява Джоді Фостер на екрані за останні 5 років. Тому цікаво, чим саме він її привабив. Акторське оточення Фостер теж доволі потужне. Та й історія, здається, має і подвійне, і потрійне дно. Незрозуміло, хто кому і що винен та на чиєму врешті-решт він боці. Тому переглянути фільм однозначно варто.

У ролях: Джоді Фостер, Стерлінг К. Браун, якого ми бачили у першому сезоні “Американської історії злочинів”, Софія Бутелла (“Kingsman: Таємна служба”), Джефф Голдблюм, Дейв Батіста та інші.