Вбивчій трафік крізь асоціальну мережу: йдемо в кіно

Кінопрем'єри 4-11.03.2021

За останні два тижні в прокат вийшло чимало фільмів улюбленого нами жанру. Почнемо з найсвіжіших і найцікавіших стрічок.

Фільм “Асоціальна мережа” розповідає про те, як знайшли та схопили Росса Ульбріхта, засновника сайту Silk Road. Ульбріхт створив цей онлайн-майданчик у 2011-му на просторах даркнету. Основним товаром тут були наркотики та різні психотропні речовини. Два роки агент ФБР та УБН Рік Боуден відстежував Росса і нарешті заарештував його.

У ролях: Джейсон Кларк, Нік Робінсон, Олександра Шипп, Джиммі Сімпсон та інші.

Фільм “Трафік” (або “Криза” в оригіналі) теж про наркотики. Це історії людей, які так чи інакше пов’язані з цими небезпечними речовинами. Хтось їх вживає, хтось постачає, а хтось причетний до виробництва. “Залежність – це бізнес” – ось головний слоган стрічки. І якщо бізнес прибутковий та затребуваний, як з ним боротися? І чи можливо це взагалі?

На цю стрічку варто піти хоча б тому, що, це можливо, остання поява на екранах Армі Гаммера (“Агенти А.Н.К.Л.“, “Ребекка“). Через скандал із секс-листуванням в його Instagram-акаунті актора вже зняли з практично усіх проєктів, в яких він мав брати участь. Цей фільм не перезнімали виключно через пандемію і не поклали на полицю завдяки участі в ньому Гері Олдмена. Тож встигніть насолодитися грою актора, адже, можливо, на нього чекає доля Кевіна Спейсі.

У інших ролях: Еванджелін Ліллі, Люк Еванс (“Алієніст”, “Вбивства у Пембрукширі“), Грег Кіннер, Мішель Родрігес (“Вдови“), Індіра Варма (“Лютер“) та інші.

Стрічка “Вбивство Ніколь Браун Сімпсон” заснована на реальних подіях. І про них нам вже розповідали у 1 сезоні серіалу “Американська історія злочинів“. Але режисер Деніел Феррандс пропонує нам альтернативну версію подій, де вбивцею жінки та її коханця є не О. Джей. Сімпсон, а серійник Глен Роджерс.

У ролях: Міна Суварі, Нік Стал, Агнес Брекнер, Терін Меннінг та інші.

Кінотеатрам є що запропонувати і шанувальникам напружених бойовиків. Фільм “Біжи, ховайся, бий” насправді має жахливе підґрунтя – захоплення школи 4 підлітками-стрільцями. Вони добре організовані, мають арсенал зброї і невгамовну лють. Вони ведуть свою війну проти всіх, змушуючи інших знімати їхні дії на відео і вести онлайн-трансляцію. Але завдяки батьку-мисливцю Зої має навички виживання. Вона розумна, вміє контролювати страх, і тому починає свою гру зі злочинцями.

Будемо сподіватися, що фільм не стане прикладом для наслідування і ми не побачимо потім відтворення його подій у репортажах по телевізору.

У ролях: Ізабель Мей, Томас Джейн, Елі Браун, Бріттон Сір, Сайрус Арнольд, Кетрін Девіс, Тріт Вільямс та інші.

Фантастичний бойовик “Boss Level: врятувати колишню” покаже нам історію спецпризначеньця у відставці Роя Пулвера, який намагається подолати петлю часу. Вже 4 місяці він переживає один і ой самий день, в який на нього нападають кілька вбивць. День за днем він вивчає їхню поведінку, аби знати, хто, коли і як на нього нападе. Так він намагається зрозуміти, чому його хочуть вбити і хто послав вбивць. Нарешті Рой з’ясовує, що напередодні в результаті нещасного випадку в лабораторії загинула його колишня дружина. Відтепер він вважає, що саме ця подія запустила всі інші. І якщо він врятує жінку, петлю буде розірвано.

До речі, фільм знімали у 2018 році в Грузії.

У головній ролі – Френк Грілло, найбільш відомий за роллю Рамлоу з марвелівських фільмів про Капітана Америку. Також він знімався у серіалах “Для людей”, “Втеча з в’язниці”, отримав роль другого плану у 5 сезоні “Мільярдів”.

У інших ролях: Мел Гібсон, Наомі Воттс (3 сезон “Твін Пікс“), Мішель Єо (“Завтра не помре ніколи”), Віл Сассо та інші.

А тепер трішки розслабимося і перейдемо до кримінальних комедій. “Дати дуба в окрузі Юба” – саме це може статися зі Сью Баттонс. Вона заявляє в місцевих новинах про зникнення чоловіка. Це привертає до жінки увагу. І не тільки бажану. До неї є питання у поліції, у коханки чоловіка, а головне – у мафії! То що тепер робити і куди подівся чоловік?

У ролях: Еллісон Дженні (“Дівчина в потягу”, “Погана освіта”), Міла Куніс (“Шпигун, який мене кинув“), Реджина Голл, Аквафіна, Джиммі Сімпсон, Меттью Модайн та інші.

І наостанок – українська кримінальна комедія “Нереальний КОПець”. Президент видав наказ, за яким діти всіх чиновників мають жити і навчатися в Україні. Так Вася Бурундяк потрапив до поліцейської академії. І тепер копець всьому, адже Вася уявлення не має, що воно таке – реальне життя. Зате дурі в його голові чимало.

У ролях: Дмитро Ступка, Станіслав Боклан (“Межа“), Богдан Юсипчук, Ганна Саліванчук та інші.