Молоді та не дуже праведники і злочинці: серіальні прем’єри вересня 2020

Серіальні прем’єри вересня 2020 року

Серіальні прем’єри вересня 2020 року представляють багато довгоочікуваних проєктів. Є також цікаві новачки. А один серіал, який навіть уже мав дату прем’єри, перенесено на 2021 рік.

03.09.2020 – Молодий Валландер (Young Wallander)

Netflix, США, Швеція

Про цей серіал ми вже писали. Глядачам представлений юний герой книг Геннінга Манкеля. Він лише починає службу в поліції. Дія ж відбувається в сучасній Швеції, і молодий Валландер розбирається з проблемами сьогодення.

У ролях: Адам Полссон, Ліенн Бест, Річард Діллейн, Елліс Чаппелл та інші.

03.09.2020 – Фьорди Мальборо Саунд (The Sounds)

CBC, Канада, Нова Зеландія

Том та Меггі переїздять у невеличке спокійне містечко, аби позбутися тиранічного впливу родини Тома. Але згодом чоловік зникає. Пошуки витягують на світ божий сімейні таємниці, що становить загрозу для Меггі. Та згодом виникає питання: чине причетна жінка до зникнення чоловіка?

У ролях: Рашель Лефевр, Метт Вілан, Метт Нейбл, Пітер Елліотт та інші.

06.09.2020 – Влада в нічному місті. Книга друга: Привид (Power Book II: Ghost)

Starz, США

Цей серіал – спін-оф проєкту «Влада в нічному місті», який протримався 6 сезонів і був завершений у лютому 2020 року. Дія починається за кілька днів після завершення подій у основному проєкті. Тепер головним героєм буде Тарік Сент-Патрік, син Джеймса на прізвисько «Привид». Тарік хоче позбутися батьківського спадку і жити нормальним життям. Але обставини проти нього. Тож доведеться обирати, як поводитися і що робити, аби врятувати родину.

У ролях: Майкл Рейні – молодший, Шейн Джонсон, Джанні Паоло, Мелані Лібурд та інші.

09.09.2020 – Найкращі в Лос-Анджелесі (L.A.’s Finest), 2 сезон

Spectrum, США

Минулого року перший сезон цього комедійного серіалу про двох гламурних дівчат-поліцейських мав доволі високі рейтинги. Багато хто чекав на продовження історії, і ось нарешті телеканал його випустив. Сідні та Ненсі знову будуть ловити поганих хлопців, адже в Лос-Анджелесі їх чимало. І відповідальні обов’язки аж ніяк не заважатимуть дівчатам веселитися на повну!

14.09.2020 – Дес (Des)

ITV, Велика Британія

Дату прем’єри переносили кілька разів, але нарешті серіал таки вийшов на екрани! Він розповідає історію шотландського серійного вбивці Денніса Нільсена, якого всі звали просто Дес. Наприкінці 70-х – початку 80-х він вбив принаймні 12 хлопчиків та чоловіків. Нільсен був засуджений до довічного ув’язнення і помер в тюрмі у 2018 році.

Грає душогуба Девід Теннант. Ми вже бачили актора в ролі маніяка у трилері «Лігво монстра». Але в цьому серіалі він геть інший. Теннант грає спокійного, ввічливого, навіть приязного чоловіка. Він не хвалиться своїми діями, але і не цурається них. Такий спокій жахає ще більше.

У інших ролях: Деніел Мейс, Джейсон Воткінс, Рон Кук, Беррі Ворд та інші.

16.09.2020 – Злочинець, Велика Британія (Criminal, UK), 2 сезон

Netflix, Велика Британія

Перший сезон проєкту був доволі успішний. Чотири країни – Велика Британія, Німеччина, Франція та Іспанія, – чотири команди поліцейських, 3 справи на кожну з команд. Вся дія – у розмовах в кімнаті допиту та тій, що по іншу сторону скла. Британська та німецька версії виявилися найбільш вдалими. Netflix відразу ж пообіцяв продовження, і ось перед нами чотири нових обвинувачених з Великої Британії і практично та ж команда поліцейських, як ми й писали.

У ролях: Кіт Гаррінгтон, Софі Оконедо, Шерон Горган, Кунал Найар та інші.

25.09.2020 – Німеччина 89 (Deutschland 89)

Amazon Prime Video, Німеччина, США

Перед нами – продовження шпигунського проєкту, представленого серіалами «Німеччина 83» та «Німеччина 86». Головний герой – Мартін Раух, співробітник спецслужб НДР на ім’я «Колібрі», працює під прикриттям у ФРН, де видає себе за Моріца Штамма. В серіалі показаний початок закінчення існування двох Німеччини – до падіння Берлінської стіни залишається два роки.

27.09.2020 – Фарго (Fargo), 4 сезон

FX, США

Ще один проєкт, який довго чекав свого виходу до глядача. В новому сезоні нам покажуть, до чого призведе ворожнеча між двома гангстерськими кланами – італійським та афроамериканським. Події розгортаються у 1950 році в Міссурі. Однією з важливих тем серіалу є расова сегрегація, яка мала місце в багатьох штатах США до середини 60-х.

У ролях: Кріс Рок, Глінн Турман, Джеремі Гарріс, Корі Гендрікс та інші.

27.09.2020 – Праведник (The Equalizer)

CBS, США

Ще одне перезавантаження популярної франшизи і серіалу 80-х. У 2014 і 2018 вийшли два фільми з Дензелом Вашингтоном в ролі Праведника. Тепер же знов обрано формат серіалу. Розробниками є Квін Латіфа та Річард Ліндгейм, який був одним з творців оригінального проєкту. Квін Латіфа грає головну героїню Робін МакКолл, яка і є Праведником. Це жінка з дитиною-підлітком і таємничим минулим. Вона відгукується на благання тих, хто не знайшов справедливості і не мав відплати.

У інших ролях: Кріс Нот, Торі Кіттс, Торейн Туссен та інші.

27.09.2020 – Кривавий бард (Bard of Blood)

Netflix, Індія

Найбільш точно назву серіалу можна перекласти як «Співець крові». Головний герой отримує своє прізвисько «бард» через те, що викладає літературу і, зокрема, Шекспіра. А саме Шекспіра називали бардом, тобто тим, хто складає поетичні історії про ті чи інші події. Колись Кабір Ананд працював у спецпідрозділі, але одна з операцій призвела до численних травм та загибелі партнера Кабіра. Тож він почав тихе і спокійне життя, намагаючись якось допомогти родині загиблого товариша. Та минуле його не відпустило. Йому доведеться повернутися, аби визволити чотирьох агентів з полону талібів.

У ролях: Емран Гашмі, Вініт Кумар Сінгх, Собгіта Дхуліпала та інші.

28.09.2020 – Честь (Honour)

ITV, Велика Британія

Невеличкий серіал про домашнє насильство і упередженість щодо людей іншої національності. Інспектор Керолайн Гуд з’ясовує, що вбита жінка 5 разів зверталася до поліції через погрози і побиття з боку родини. Але оскільки жінка була мусульманкою, ніхто не захотів звернути на це увагу. І в родині жінки ніхто не хоче співпрацювати з поліцією. Бо це «сімейна справа». Але Керолайн не збирається відступати.

У ролях: Кілі Гоуз, Ахд Камель, Вадж Алі та інші.

 

Серіальні прем’єри вересня 2020 року мали поповнитися 3 частиною антології «Американська історія злочинів». Проєкт має другу назву «Імпічмент» і розповість історію стосунків президента США Білла Клінтона та стажерки Білого дому Моніки Левінськи. Старт показу був запланований на 27 число. Але через пандемію зйомки так і не вдалося завершити до призначеної дати. Тож, скоріше за все, серіал, буде показаний не раніше 2021 року.

Розкажіть, які серіальні прем’єри вересня 2020 зацікавили вас найбільше!