Детективи для всіх і кожного: серіальні прем’єри літа 2021

серіальні прем’єри літа 2021 року

Серіальні прем’єри літа 2021 року – на будь-який смак. Хочете похмурий скандинавський нуар – ось він. Бажаєте інтелектуальну драму – будь ласка. Полюбляєте стрімкий екшен – і це є! Цікавитесь теоріями змов – знайдемо вам одну. Детективи з соціальним, політичним, сексуальним, расовим підґрунтям… А, і ще комедії!

Серіальні прем’єри червня

03.06.2021 – Незвичайні підозрювані (The Unusual Suspects)

SBS TV, Австралія

Фешенебельне передмістя Сіднею. Тут всі заможні, красиві, успішні. З ідеальними родинами, стосунками і друзями. Начебто. Бо коли на вечірці з дому однієї такої надуспішної жінки зникає коштовність вартістю кілька мільйонів доларів, з’ясовується, що за гламурним фасадом чимало чвар, образ, заздрості і підступності. То хто вкрав прикрасу? І на що підуть жителі району, аби поліція не буде глибоко копирсалася у їхньому житті?

У ролях: Міранда Отто (найбільш відома за роллю Еовін у сазі «Володар перстнів»), Айна Думлао, Мішель Вергара Мур, Тобі Леонард Мур, Пітер О’Браєн та інші.

03.06.2021 – Професор Т. (Professor T)

ITV, Велика Британія

Британська версія успішного бельгійського серіалу, який вже також адаптували німці. Професор Джаспер Темпест викладає кримінологію у Кембриджі. Він, безумовно, геній, але соціальні навички в нього не на висоті. Темпест має обсесивно-компульсивний розлад, купу фобій і не надто приємний характер. Але його допомога у розкритті складних справ безцінна, тож оточуючим доводиться миритися з усіма примхами професора.

У ролях: Бен Міллер («Смерть у раю»), Емма Наомі, Барні Вайт, Енді Гатергуд, Джульєт Обрі та інші.

04.06.2021 – Дом (Dom)

Amazon Prime Video, RTVE, Бразилія

Наркотики руйнують сім’ї. Вони навіть можуть поставити рідних на різні боки закону. Віктор – поліцейський, що присвятив життя боротьбі з наркотрафіком. Його син Педро – наркозалежний, який через постійну потребу в грошах став одним з най крутіших грабіжників. Вони вже давно не близькі. Але коли Педро опиниться на межі і йому загрожуватиме смерть, батько намагатиметься відвернути загрозу від сина.

У ролях: Габліель Леоне, Флавіо Толезані, Ракель Віллар, Рамон Франциско та інші.

06.06.2021 – Строк (Time)

BBC, Велика Британія

Тюремна драма про добро і зло і чи можуть вони співіснувати за гратами. Марк потратив у тюрму за неумисне вбивство. Цей світ жахає його, і єдина підтримка – добрий та справедливий тюремник Ерік. Коли один з ув’язнених ставить під загрозу сім’ю Еріка, марку доведеться обрати, на чиєму він боці. І якщо бік буде не той, на нього може чекати смерть. Еріку ж доведеться вирішувати, що важливіше – благополуччя родини чи слідування принципам до кінця.

У ролях: Шон Бін, Стівен Грем, Джеймс Нельсон-Джойс, Наталі Гевін та інші.

06.06.2021 – Макс Ангер (Max Anger)

Viaplay, Швеція

Новий шпигунський трилер про боротьбу спецслужб і інтриги неймовірного масштабу. Макс Ангер – колишній військовий. Який тепер працює в аналітичному центрі «Вектор». У нього таємний роман з колегою, росіянкою Паші. Коли дівчина зникає у Росії, Макс вирушає на її пошуки. Але ніхто не радий його втручанню, тож на Макса починають полювати. Продаж секретної інформації, маніпулювання, подвійні агенти і таємничий ворог, що всім керує. Чи зможе Макс розібратися, хто друг, а хто ворог, і врятувати кохану?

У ролях: Адам Лундгрен, Йохан Реборг, Лінус Вальгрен, Джоел Спіра, Ієва Андреєвайте та інші.

20.06.2021 – Прибиральниця (La muchacha que limpia)

HBO, Мексика

Роза працює прибиральницею то тут, то там. Одного дня вона випадково опиняється у місці, де бандити вбили людину. Вони змушують її прибрати місце злочину. Аби зберегти життя. Жінці нічого не залишається, як виконати наказ. І прибирає вона настільки добре, що поліція не знаходить жодної зачіпки. Бандити швидко зрозуміли цінність навичок Рози і змусили її стати прибиральницею їхніх місць злочину. Попри жах перед такою роботою жінка погоджується її виконувати, адже її син тяжко хворий, і на лікування потрібно чимало грошей. Але порятунок однієї, хоча і рідної, душі може вартувати втрати власної…

У ролях: Дамаянті Квінтаран, Густаво Санчес Парра, Алексіс Валдес, Ганна Лаєвська (актриса та співачка українського походження) та інші.

Серіальні прем’єри червня: нові сезони

03.06.2021 – Чому жінки вбивають (Why Women Kill), 2 сезон

07.06.2021 – Леді-детектив міс Перегрін Фішер (Ms Fisher’s Modern Murder Mysteries), 2 сезон

08.06.2021 – Розвідка (Intelligence), 2 сезон

09.06.2021 – У темряві (In the Dark), 3 сезон

11.06.2021 – Додому до темряви (Home Before Dark), 2 сезон

11.06.2021 – Люпен (Lupin), 2 частина 1 сезону

13.06.2021 – Джек Айріш (Jack Irish), 3 сезон, фінал

18.06.2021 – Еліта (Elite), 4 сезон

24.06.2021 – Хороша боротьба (The Good Fight), 5 сезон

25.06.2021 – Босх (Bosch), 7 сезон, фінал

 

Серіальні прем’єри липня

09.07.2021 – Грабуй награбоване: спокута (Leverage: Redemption)

IMDb TV, США

Це своєрідне продовження серіалу, який в україномовному перекладі також можна знайти за назвами «Генії помсти». П’ятий сезон оригіналу завершився у 2012 році. І ось три з п’яти основних персонажів повертаються, аби знову взятися до справи. То минуле підготувало для них дещо неприємні сюрпризи.

Зараз вийшли перші 8 епізодів, інші 8 будуть показані у жовтні.

Повернулися: Джина Беллман, Крістіан Кейн та Бет Рісграф. До складу долучилися: Ной Вайл, Аліс Шеннон.

12.07.2021 – Спи зі мною (Lie With Me)

Channel 5, Австралія, Велика Британія

Анна та Джейк переїжджають з Британії до Австралії, аби спробувати врятувати свій шлюб, що був майже зруйнований зрадою. На новому місці вони наймають молоду дівчину Беккі, аби вона доглядала дітей подружжя. І все начебто розвивається добре, та згодом Анна починає підозрювати, що чоловік знов завів роман. В новій країні у неї немає друзів, тож вона ділиться проблемами з Беккі. Але чи дійсно дівчина на її боці? І які наміри у чоловіка? А у самої Анни? І як історія маніпуляцій через пристрасть та гроші призводить до вбивства?

У ролях: Чарлі Брукс, Бретт Такер, Фібі Робертс, Керолайн Гіллмер ті інші.

15.07.2021 – Лікар Смерть (Dr. Death)

Peacock, США

Серіал присвячений історії викриття діяльності нейрохірурга Крістофера Данча, що за кілька років своєї практики скалічив кілька десятків пацієнтів, а двох просто вбив через свою професійну недбалість. В 2017 році Данч був засуджений до довічного ув’язнення. Всі ми знаємо, як лікарі ладні на все, аби прикрити колегу. Лікарську помилку довести практично неможливо. Але двоє хірургів таки постали проти системи заради життів людей, які могли потрапити на стіл до лікаря Смерть.

У ролях: Джошуа Джексон, Крістіан Слейтер, Грейс Гаммер, Алек Болдуін, Аннасофія Робб.

18.07.2021 – Влада у нічному місті. Книга 3: піднесення Кенана (Power Book III: Raising Kanan)

Starz, США

Новий спін-офф серіалу «Влада у нічному місті». Тепер нам розкажуть, яким був Кенан Старк в юності і як став тим, ким став. Також нам покажуть деяких інших персонажів оригінального серіалу, зокрема Джеймі, Томмі та Енджі. Ми дізнаємось, як формувалися їхні відносини, якими вони були на початку. І як життєві драми та вплив оточення формували ці особистості.

У ролях: Мекай Кертіс, Патіна Міллер, Лондон Браун, Малколм Мейс, Омар Еппс та інші.

21.07.2021 – Тернер та Гуч (Turner & Hooch)

Disney+, США

Можливо, ви пам’ятаєте старенький фільм з такою ж назвою, в якому головну роль зіграв молодий Том Генкс. В ньому педантичний детектив Тернер та непосидючий собака Гуч стають партнерами і разом розслідують справу про вбивство. Канал Disney+ вирішив реанімувати ідею і створити на її основі сімейний детективний серіал.

Маршалу США Скотту Тернеру дістається у спадок собака на ім’я Гуч. Скотт від цього не в захваті. Але несподівано завдяки Гучу хлопець з’ясовує, що смерть його батька не була випадковістю. Що ж, тепер Гуч – важливий свідок, і хлопця доведеться навчитися співпрацювати і жити один з одним.

У ролях: Джош Пек, Карра Паттерсон, Лінсі Фонсека, Ванесса Ленгіс та інші.

22.07.2021 – Зниклі (Os Ausentes)

HBO Max, Бразилія

Поштовхом до створення серіалу стала статистика. Одного дня сценарист Тьяго Лучано прочитав, що кожну годину в Бразилії зникають 8 людей, причому двоє з них – в Сан-Паулу. Так зявився сюжет про агенцію, що займається пошуком зниклих. Створив цю компанію Рауль Фаньяні, колишній начальник поліції Сан-Паулу. Кілька років тому його дока Софія зникла, і він так і не зміг її знайти. Аби діяти поза межами закону, Рауль звільняється і наладжує зв’язки з кримінальним світом міста. До його роботи долучається детектив Марія Джулія. Разом вони намагаються допомогти тим, хто не може або не хочу звертатись у поліцію.

Як кажуть творці проєкту, це не тільки історії зниклих, це історія Бразилії, зі всіма її проблемами і жахами, з красою та своєрідністю.

У ролях: Ером Кордейро, Марія Флор, Аугусто Мадейро та інші.

Серіальні прем’єри липня: нові сезони

07.07.2021 – Приватні детективи (Private Eyes), 5 сезон, фінал

07.07.2021 – Болото (Rojst), 2 сезон

11.07.2021 – Царство тварин (Animal Kingdom), 5 сезон

18.07.2021 – Баптист (Baptiste), 2 сезон

23.07.2021 – Багряний дерматин (Sky Rojo), 2 сезон

27.07.2021 – Як продавати наркотики онлайн (швидко) (How to sell Drugs Online (Fast)), 3 сезон

 

Серіальні прем’єри серпня

06.08.2021 – Невипадковість (Hit & Run)

Netflix, Ізраїль, США

Дружина Сегева поїхала з Ізраїлю до Нью-Йорка і загинула там в аварії. Спочатку ця смерть виглядала випадковою, але коли Сегев починає дізнаватися подробиці, в нього виникають питання. Чоловік вважає, що таким чином могли помститися йому, адже його минуле має свої темні сторони. Та згодом з’ясовується, що і його дружина мала таємниці. Тепер чоловіку доведеться дізнатися правду, аби вберегти себе та доньку.

У ролях: Ліор Раз, Сана Латан, Ліор Ашкеназі, Моран Розенблатт та інші.

13.08.2021 – Зниклий (Disparu à jamais)

Netflix, Франція

Серіал за романом Гарлана Кобена. 10 років тому загинули Соня, перше кохання Гійома, та його брат Фред. Хлопець пережив цю трагедію і залишив її у минулому. Аж ось зникає його нове кохання – Джудіт. Її пошуки змушують його повернутися до старої справи і почати витягати на світло всі таємниці та демонів, що приховували його  родина та друзі. Але навряд чи це призведе до чогось хорошого…

У ролях: Фіннеган Олдфілд, Ніколя Дювашель, Наіля Гарзоне, Гаранс Марільє, Гійом Гвікс та інші.

13.08.2021 – Царство його (El reino)

Netflix, Аргентина

Політичний трилер, місцем дії в якому будуть не США, а Аргентина. Пастор Васкес входив у команду одного з кандидатів у президенти країни. Але під час заключного туру виборчої кампанії якийсь чолоків вбиває претендента на високий пост. Пастор вирішує прийняти естафету, аби піймати вбивцю і навести лад в країні. Та мафія попереджає, що він має бути підвладний та підзвітний їм. Чи вийде у пастора поєднати земне і божественне, справедливість людську та небесну і створити царство його?

Відразу після прем’єри Netflix оголосив, що серіал буде мати 2 сезон.

У ролях: Діего Перетті, Чіно Дарін, Ненсі Дюпле, Мерседес Моран, Хоакін Фуріелл та інші.

13.08.2021 – Приманка (Deceit)

Channel 4, Велика Британія

Серіал розповідає не дуже приємну для поліції Великої Британії історію про суперечливу операцію під прикриттям. В 1992 році в Вімблдоні було вбито жінку. Поліцейські вирішили, що злочин скоїв Колін Стегг. Аби домогтися його зізнання, жінка-поліцейський стає приманкою для чоловіка. Чи зможе поліція отримати бажане, використовуючи провокативні методи?

Ця операція тривала близько півроку, коштувала більше 3 мільйонів фунтів та зіпсувала репутацію як поліції в цілому, так і окремих службовців. Але сценаристи хотіли показати не тільки розвиток подій, а й відчуття жінки, яка має створити близькі стосунки з потенціальним вбивцею.

У ролях: Ніам Алгар, Шон Деніел Янг, Едді Марсан, Гаррі Тредвей та інші.

22.08.2021 – Смугаста кімната (Zebrarummet)

Viaplay, Швеція

Ученик елітної школи-інтернату знайдений мертвим. Спочатку підозра падає на ученика зі звичайної громадської школи неподалік. Але згодом в соцмережі потрапляє відео з принизливої посвяти вбитого у таємну спільноту в школі. Тепер поліція прискіпливо вивчає інтернат та його мешканців, дітей з заможних та відомих родин. І ніхто з них не хоче допомагати, оскільки кожному є що втрачати.

У ролях: Вальтер Скарсгард, наймолодший з синів відомого Стеллана Скарсгарда, Едвін Ендре, Аліетт Офейм, Алва Бретт та інші.

25.08.2021 – Клікбейт (Clickbait)

Netflix, Австралія

Одного дня Нік Брюер зник, а за кілька годин в інтернеті з’явилося відео, де він тримає дві таблички. На першій написано, що він знущається з жінок. На другій зазначено: «Я помру, коли це відео набере 5 мільйонів переглядів». Родина та друзі намагаються знайти та врятувати Ніка, адже вони вважають його гарною людиною. Та їм доведеться дізнатися про чоловіка доволі неприємні речі. Але чи має він через це померти? І чи можуть соцмережі та суспільство виносити та втілювати у життя такі вироки?

У ролях: Едріан Греньє, Бетті Гебріел, Зої Казан, Фенікс Рей, Абрахам Лім та інші.

29.08.2021 – Чергування (Vigil)

BBC One, Велика Британія

Теорії всесвітнього заколоту завжди благодатна тема для серіалів про служби безпеки. У морі зник риболовецький траулер, а на підводному човні знайдено мертвим одного з членів екіпажу. Два різні розслідування згодом об’єднуються і свідчать про масштабну загрозу для ядерної безпеки світу. Детективу місцевої поліції Емі Сильві доведеться розбиратися в усьому попри те, що проти її втручання у справу і служба нацбезпеки, і флот.

У ролях: Суранна Джонс, Роуз Леслі, Шон Еванс, Мартін Компстон, Патерсон Джозеф та інші.

31.08.2021 – Вбивства в одній будівлі (Only Murders in the Building)

Hulu, США

Багатоквартирний будинок Арконія – такий самий, як і безліч інших. В ньому живе чимало людей, і в кожного свої інтереси. Аж ось одного з мешканців знайдено мертвим. Ця подія об’єднує між собою колишнього актора, що грав детектива в серіалі, бродвейського продюсера та молоду жінку, яка начебто просто переїхали ненадовго у квартиру тітки. Всі вони зацікавилися вбивством і хочу дізнатися, що з насправді сталося з їхнім сусідом. Та викриття чужих таємниць – справа ризикована, адже за це вас також можуть вбити.

У ролях: Стів мартін, Мартін Шорт, Селена Гомес, Аарон Домінгес та інші. В одному з епізодів знявся Стінг.

Серіальні прем’єри серпня: нові сезони

02.08.2021 – Контрольна зона (Control Z), 2 сезон

05.08.2021 – Виліт (Departure), 2 сезон

12.08.2021 – Бруклін 9-9 (Brooklyn 9-9), 8 сезон, фінал

20.08.2021 – Правду кажучи (Truth Be Told), 2 сезон

24.08.2021 – Вентворт (Wentworth), 9 сезон, фінал

29.08.2021 – Віра (Vera), 11 сезон

29.08.2021 – Наодинці / Допит (Forhøret), 2 сезон

30.08.2021 – Моє життя — убивство (My Life is Murder), 2 сезон

 

Розкажіть нам, які серіальні прем’єри літа 2021 року зацікавили вас найбільше!