Новини

Нічні ігри завжди секретні: йдемо в кіно

На цьому тижні вибір у нас доволі широкий, в прокаті картини на будь-який смак.

На екрани вийшло “Секретне досьє” Стівена Спілберга. Якщо ви полюбляєте теорії змов, цей фільм для вас. А ще він про те, що політики майже ніколи не говорять правду. Більше того, вони бажають приховати її за будь-яку ціну, навіть якщо це життя сотень тисяч людей. І лише іноді знаходяться ті, хто готовий ризикнути усім і витягнути правду на світ божий.

На початку 70-х Washington Post та New York Times опублікувати засекречені документи Пентагону. Вони свідчили про те, що адміністрація президента Джонсона навмисно розпалювала конфлікт у В’єтнамі і штовхала сторони до війни. Президентська адміністрація та силовики намагалися заборонити оприлюднення цих матеріалів. Та журналісти стійко витримали тиск і виконали свою роботу: розповідати людям правду.

У головних ролях – Меріл Стріп та Том Генкс. Фільм, як і акторка, – номінанти на цьогорічний “Оскар“.

Якщо драматизм людського життя у попередній стрічці дещо на другому плані, в картині німецьких кінематографістів “На межі” його більше ніж достатньо. Володар “Золотого глобусу” у категорії “Найкращий іноземний фільм”, він визнаний і критиками, і глядачами. Як жити після загибелі чоловіка та сина, які стали жертвами теракту? Як змиритися з втратою і позбутися болю? Героїня Діани Крюгер перепробувала різні способи і вирішила, що єдиний вихід для неї – помста. А ще – справедливість, яка чомусь не дуже хвилює правоохоронців. Цей фільм – не тільки про переживання людини у критичну мить життя, він розкриває багато гострих проблем сучасної Європи.

Гарні драматичні фільми, що рвуть душе, – це добре, але іноді хочеться чогось легкого, несерйозного. Якщо таке бажання є, йдіть на “Нічні ігри”. Цю кримінальну комедію в якомусь сенсі можна вважати пародією на “Гру” з Майклом Дугласом. Компанія друзів періодично грає у детективні ігри. Але одного разу все йде не за планом. Викрадення виявляється справжнім, часу для пошуків небагато, розуміння ситуації немає зовсім, а бандити щось занадто люті. Чим для всіх закінчиться ця гра?

У головних ролях – Рейчел МакАдамс та Джейсон Бейтман.

admin_LGrey

Recent Posts

2022 рік

Розклад виходу детективних серіалів у 2022 році.

2 года ago

Суто англійські вбивства

Серіал «Суто англійські вбивства» розповідає про Мідсомер - графство у Великій Британії, де, здається, вбивають…

3 года ago

Той, що потонув

15-річний Деніел - хто він? Може, той хлопчик, що ніби то потонув майже 10 років…

3 года ago

2021 рік

Розклад виходу детективних серіалів у 2021 році.

3 года ago

Детективи для всіх і кожного: серіальні прем’єри літа 2021

Серіальні прем’єри літа 2021 року - для кожного і на будь-який смак. Більше 20 нових…

3 года ago

Посередник укладає пакт між чудовиськом та безневинним: серіальні прем’єри травня 2021

Серіальні прем’єри травня 2021 - це 7 нових проєктів і 7 продовжень. Серед новинок цікаві…

3 года ago

This website uses cookies.