Жага до небезпечних операцій: йдемо в кіно

Прем'єри фільмів 05.04.2018

На цьому тижні в кіно на нас чекають три напружені історії.

Перша – рімейк фільму 1974 року “Жага смерті” з ветераном жанру Брюсом Віллісом. Стрічка розповідає про те, як той, хто рятував життя, перетворюється на того, хто їх відбирає. Пол Керсі – хірург. Але жорстокий напад на його сім’ю, в результаті якого загинула дружина, змушує Пола взятися не за скальпель, а за пістолет. Тепер він – одинокий месник, що робить Чикаго чистішим від всіляких покидьків. Але чи має він право чинити самосуд? І чи зможе або схоче зупинитися, коли винні у нападі на рідних йому людей будуть покарані?

У головних ролях: Брюс Вілліс, Вінсент Д’Онофріо (милий здоровань з “Закону і порядку”), Дін Норріс (якого ми бачили в безлічі детективних серіалів у гостьових ролях), Кімберлі Еліз, Майк Еппс та інші.

Другий фільм – ще більш драматичний “Операція “Ентеббе”. Він розказує історію, що сталася насправді. 27 червня 1976 року терористи пропалестинських угруповань захопили літак, що мав здійснити рейс “Тель-Авів – Париж”. На борту знаходилися 248 пасажири та 12 членів екіпажу. Пілотів змусили летіти спочатку до Лівії, а потім до Уганди. Там при владі був режим, що симпатизував палестинцям. Терористи хотіли, аби уряди декількох країн звільнили 53 активісти пропалестинських організацій. Якщо ж до 1 липня їхні вимоги не будуть виконані, вони погрожували почати вбивати заручників. Про найбільш небезпечну і зухвалу операцію з порятунку в аеропорті Ентеббе, де утримували 105 заручників, переважно громадян Ізраїлю та етнічних евреїв, і розповідає картина.

У головних ролях: Розамунд Пайк (“Загублена”), Даніель Брюль (“Алієніст”), Ліор Ашкеназі, Марк Іванір, Анхель Бунані, Нонсо Анозі та інші.

Якщо ж ви хочете цими вихідними відпочити від драматичних подій та напружених емоцій, подивіться комедійний трилер “Небезпечний бізнес”. Красуня Шарліз Терон – у ролі непоступного боса корпорації. Вона прагне вивести на ринок новий різновид медичної марихуани. Співробітника цієї організації викрадають під час його відрядження до Мексики. Боси мафії вимагають від корпорації 5 мільйонів за життя Гарольда. Але у корпорації не готові платити, а Гарольд не хоче помирати. Чим закінчиться для нього та багатьох інших ця подорож – ще велике питання.

У головних ролях: Девід Оєлово, Джоел Едгертон, Шарліз Терон, Аманда Сейфрід та інші.