Кістки

Кістки

Кістки

 

 

 

 

Назва англійською: Bones

Назва російською: Кости

Виробник: FOX

Роки виробництва: 2005 – 2017

Кількість сезонів: 12 (246 серій)

Ідея: Гарт Генсон

Актори та ролі:

  • Емілі Дешанель – доктор Темперанс Бреннан / «Кістка»
  • Девід Бореаназ – агент ФБР Сілі Бут
  • Мікаела Конлін – Енджела Монтенегро
  • Ті Джей Тайн – доктор Джек Годжинс
  • Ерік Мілліган – доктор Зак Едді
  • Джонатан Адамс – доктор Деніел Гудман
  • Тамара Тейлор – доктор Камілл Сароян
  • Джон Френсіс Делі – доктор Ленс Світс
  • Джон Бойд – агент ФБР Джеймс Обрі

Серіал українською:

https://kinoukr.com/3979-kistky.html

https://uakino.club/seriesss/detective_series/6621-kstki.html

https://film-ua.com/466-kistki.html

https://kinanema.net/load/seriali/kistki_1_2_3_4_5_6_7_8_9_10_11_sezon_1_serija/116-1-0-6530

Серіал російською:

https://ua-cinema.com/5726-kistki.html

ОПИС

Темперанс Бреннан – антрополог у Джефферсонському університеті Вашингтона. Вона відомий вчений та час від часу співпрацює з ФБР. Її сфера – тіла, що обгоріли, розклалися, або від яких залишилися лише кістки. Спецагент Сілі Бут часом захоплюється знаннями та методами доктора Бреннан, яку зве «Кістка», а часом вони його дратують. Те саме можна сказати і щодо його ставлення до самої Темперанс. Бреннан також часом не розуміє Бута, його мотивів, але все одно поважає його і його роботу. Разом вони розкривають злочини, з якими більше ніхто не зміг би впоратися.

ОСОБИСТЕ ВРАЖЕННЯ

Літературною основою серіалу «Кістки» є книги Кеті Райх. Вона сама дипломований антрополог та судмедексперт, і образ Темперанс Бреннан – її альтер-его. Щоправда, у книжках героїня дещо інакша, аніж в серіалі: старша, більш звичайна, не має таких вад поведінки, що показані в серіалі. Наразі вийшли 20 книг про розслідування доктора Бреннан. На жаль, українською не перекладені. Райх була продюсером серіалу за її творами та консультувала команду сценаристів.

Незвичний підхід до розкриття справ є основою цікавих сюжетів. Є спокійні, душевні серії, а в деяких події розвиваються настільки стрімко, що хочеться підскочити і бігти кудись разом із героями. Цікаво також спостерігати як світ правоохоронних органів з їхньою бюрократією, політикою, корупцією, зустрічається зі світом науки, де все чітко, прозоро, без загравань з будь-якими авторитетами.

З точки зору психології головні герої мають протилежні для своєї статі риси характеру. Бут сентиментальний, чутливий, чуйний, емоційний. Бреннан різка, замкнена, холоднокровна, часом майже бездушна. Але так вони доповнюють один одного, створюючи гармонійну пару.

Робоче оточення обох персонажів підкреслює їхні основні риси. При цьому кожен член команди – яскрава особистість. Вони не просто статисти, за розвитком сюжетної лінії кожного з них також цікаво спостерігати. Взаємини в колективі, з родиною, друзями і коханими висвітлюються з різних боків, що надає широку палітру життя. І смерть – одна з її фарб, відтінки якої досліджують в серіалі «Кістки».

ЦІКАВІ ФАКТИ

З акторів основного касту в детективах знімається Тамара Тейлор. Її можна побачити у другорядній ролі в серіалі «Видозмінений вуглець», а зараз вона входить до основного складу проєкту «Закон і порядок: організована злочинність». Джон Бойд в 2-го сезону долучився до касту серіалу «ФБР».

А ось Джон Френсіс Делі – визнаний сценарист та режисер. Він працює разом зі своїм другом Джонатаном Голдштейном. Для «Кісток» Делі також написав сценарій одного з епізодів. Серед його робіт як сценариста – обидві частини комедії «Нестерпні боси» та стрічка зі всесвіту Marvel «Людина-павук: повернення додому». В 2018 він разом з Голдштейном Делі зняв комедійний трилер «Нічні ігри», головну роль в якому виконав Джейсон Бейтман.

Кістки

Кістки

Кістки

Кістки

Кістки

Кістки

Кістки

Кістки

Трейлер: