“Золотий глобус” 2020 року: провал для детективів

Золотий глобус 2020

5 січня були вручені нагороди “Золотий глобус” 2020 року. Номінантів серед детективів було чимало. Три стрічки повного метру та три серіали билися за звання найкращих. Але результати зміг показати лише фільм “Одного разу в Голлівуді”. Отримані нагороди:

  • найкращий фільм в жанрі комедії чи мюзиклу;
  • Бред Пітт – найкращий актор другого плану;
  • Квентін Тарантіно – найкращий сценарій.

Отримати чергову нагороду змогли “Паразити” (Південна Корея) – найкращий іноземний фільм.

Цікаво, що широко розрекламований і шанований “Ірландець” Мартіна Скорсезе з такими ветеранами Голлівуду, як Аль Пачіно, Роберт Де Ніро та Джо Пеші, не отримав жодної нагороди, хоча був представлений у 5 номінаціях. Така ж доля спіткала стрічку “Ножі наголо” – нульові результати в 3 номінаціях.

На відміну від “Золотого глобусу” 2019, коли детективи були тріумфаторами у серіальних номінаціях, в 2020-му жоден з них не отримав нагород. Звичайно, змагатися з “Чорнобилем” та “Короною” було важко. Але за недооцінене “Неймовірне” прикро. Так само як і за Сашу Барона Коена, який вперше постав перед глядачами у серйозній глибокій драмі “Шпигун”.

Отримати “Золотий глобус” 2020 року як найкраща актриса другого плану змогла лише Патриція Аркетт за роль Ді Ді Бланчарт у міні-серіалі “Вдаваність”.

Що ж, чекаємо на оголошення номінантів на “Оскар” 2020 року, яке відбудеться 13 січня.