Ніхто не дізнається код: йдемо в кіно

Прем'єри 18.03.2021

На цьому тижні в кінотеатрах на нас чекають дві прем’єри улюбленого нами жанру.

По-перше, вже друга в цьому році зустріч з Бенедиктом Камбербетчем. Рівно за місяць після виходу стрічки “Мавританець” в прокат потрапив фільм “Код: залізна кора”.

Картина розповідає історію шпигунських ігор навколо Карибської кризи у 1962 році. Тоді СРСР та США ледве не розпочали Третю світову через розміщення ракет неподалік від кордонів одна одної. Актуальні розвіддані були на вагу золота в обох країнах. Заходу у цьому протистоянні допомагав полковник ГРУ Генштабу СРСР Олег Пеньковський. Ironbark – “залізна кора” – це його агентурне прізвисько. Деякі експерти вважають Пеньковського найуспішнішим агентом Заходу, що коли-небудь працював проти СРСР. А завербував його та був його зв’язковим британський бізнесмен Гревілл Вінн, що працював на МІ-6. Саме його і грає Камбербетч. Пеньковського ж зіграв грузинський актор Мераб Нінідзе.

У інших ролях: Рейчел Броснахен, Джессі Баклі, Ангус Райт, Кирило Пирогов та інші.

“Ніхто” – ще одна стрічка, що додасть адреналіну в кров. Боб Оденкерк, якого ми знаємо як балакучого Сола Гудмена, змінив амплуа. Але роботодавці у його персонажів схожі.

12 років Гатч Менселл жив тихим сімейним життям. Навіть коли до його будинку вдерлись грабіжники, він ніяк їм не завадив – не хотів вдаватися до насильства. Через цей інцидент Гатч починає втрачати повагу оточуючих, і насамперед родини. Злість на себе та невдоволеність ситуацією накопичуються, і нова зустріч з кривдниками випускає назовні темний бік Менселла. Виявляється, колись Гатч працював на мафію, та все покинув заради родини. Але мафія просто так не відпускає. І тепер, коли вони знають, де шукати, вони йдуть по Менселла та його родину. Та краще б вони сиділи вдома…

У інших ролях: Конні Нільсен, Крістофер Ллойд, реппер RZA, Олексій Серебряков та інші.

Тож поки кінотеатри не закрили по всій Україні, варто сходити у кіно!