Праведник потоваришував би з М’ятою: йдемо в кіно

Праведник 2 та М'ята - прем'єри 06.09.2018

На цьому тижні у прокаті дві стрічки про тих, хто виріших взяти правосуддя у свої руки.

“Праведник 2” – продовження фільму 2014 року. У сіквелі Роберт МакКолл у виконанні Дензела Вашингтона буде боротися не тільки зі злочинцями. Тепер йому треба навести лад і серед друзів. Декого – захистити, а декого – покарати. І те, і інше він зробить на совість.

Сценарій, як і до першої стрічки, написав Річард Венк. І хоча фільм критикують за надмірну кількість супутніх завдань для МакКолла, це не впливає на динаміку та логіку подій.

Окрім Вашингтона, у сіквелі ми знову побачимо Білла Пуллмана та Меліссу Лео. Компанію їм склали Педро Паскаль (знаємо його як Віскі з другої частини Kingsman та Хав’єра Пенью з “Нарко”), Ештон Сандерс, Джонатан Скарф та інші.

У стрічці “М’ята” справедливості буде шукати жінка. Райлі Норт разом з чоловіком і донечкою потрапили під перехресний вогонь бандитів, які влаштували стрілянину у парку розваг. Вижити вдалося тільки Райлі. І вона хоче, аби ті, хто вбив її родину, потрапили за грати. Але злочинці – члени впливового наркокартелю. Ніхто, окрім Райлі, не хоче свідчити проти них, а поліцейські та судді покривають поганців. Жінка розуміє, що допомоги не буде. Тоді вона зникає на 5 років, протягом яких наполегливо тренується – вбивати. І тепер вона прийшла по своїх кривдників. Без відплати не залишиться ніхто – ані наркоторгівці, ані корумповані копи.

У ролях: Дженніфер Гарнер, Джон Галлахер-молодший, Джон Ортіз, Кліффорд Сміт (Method Man), Річард Кебрал та інші.