«Оскар» 2020 року: дещо несподівано

Церемонія вручення нагород «Оскар» 2020 року відбулась. Можна сказати, що для детективів вона виявилася тріумфальною.

Стрічка «Паразити» була представлена в 6 номінаціях і виграла в 4 з них:

  • найкращий фільм року,
  • найкращий режисер,
  • найкращий оригінальний сценарій,
  • найкращий іноземний фільм.
Пон Джун Хо Оскар
Режисер стрічки «Паразити» Пон Джун Хо зі своїми двома головними трофеями

Це перша в історії «Оскара» неангломовна стрічка, знята без участі американських кінематографістів, що отримала звання найкращого фільму року. Вітаємо всіх, хто був причетний до її створення!

Бред Пітт нарешті отримав «Оскара» як актор (в нього вже є статуетка як у продюсера стрічки «12 років рабства»).  Надзвичайно приємно, що нагородили його за роль у детективі. Отже, Пітт визнаний кращим актором другого плану в фільмі «Одного разу в Голлівуді». Також стрічка отримала нагороду за найкращу роботу художника і заголом взяли 2 зі своїх 10 номінацій.

Бред Пітт на Оскар 202
Перший «Оскар» Бреда Пітта як актора

«Секс-бомба», яка зараз в українському прокаті має назву «Сенсація», була представлена в 3 номінаціях. Але статуетку отримала лише в одній – за найкращі грим та зачіски.

«Ножі наголо» поступилися у боротьбі за найкращий оргінальний сценарій тріумфальним «Паразитам».

А тепер про сумне, але цікаве. Вкотре метра американського кінематографа Мартіна Скорсезе та його фільм «Ірландець» залишили без нагород. Стрічка була представлена в 10 номінаціях, але не взяла жодної. Так само, як і на «Золотому глобусі». Невже академіки настільки образилися на Скорсезе за те, що він обрав розповсюджувачем свого твору Netflix?

Як вам результати нагородження премією «Оскар» 2020 року? Задоволені чи здивовані?