HBO повертає на екрани Перрі Мейсона

Канал HBO знайшов персонажа, якого давно не було на екранах. Попередній серіал за романами Ерла Стенлі Гарднера про адвоката Перрі Мейсона виходив у 1957 – 1966 роках. Приємно, що телебачення знов повернулося до цього вельми цікавого героя.

Сюжет

Міні-серіал буде мати оригінальний сюжет, заснований на характерах з творів Гарднера. Події відбуватимуться у 1932 році, коли в Лос-Анджелесі проходили Олімпійські Ігри. І хоча це часи Великої депресії, місто живе яскраво. Але в ньому хтось викрадає дітей. Саме з цією справою і буде розбиратися Мейсон, який нещодавно отримав ліцензію приватного детектива.

До речі, у самого Мейсона купа проблем. Він страждає від посттравматичного стресу через бойові дії у Франції, в яких брав участь. Жінка пішла від нього, забравши дитину. Він п’є і не може знайти спокій.

Акторський склад

У серіалі, окрім Перрі Мейсона, ми побачимо ще двох постійних персонажів романів Гарднера – Деллу Стріт та Пола Дрейка. Головну роль виконує Меттью Різ, володар премії “Еммі” за свою роль у серіалі про шпинугів “Американці”. Деллу Стріт грає Джульєт Райленс, яку ви могли бачити у серіалі “МакМафія”. Кріс Чок виступає в ролі Пола Дрейка, актор відомий за серіалом “Готем”, де грав Люциуса Фокса.

Каст серіалу Перрі Мейсон
Меттью Різ – Перрі Мейсон, Джульєт Райленс – Делла Стріт, Кріс Чок – Пол Дрейк

Окрім знайомих нам персонажів, ми побачимо ще трьох основних героїв. По-перше, це Піт Стрікленд, який час від часу винаймає Мейсона, аби той допоміг йому у справах. Його грає Шей Вігем, якого ми бачили у першому сезоні “Справжнього детектива”, третьому сезоні “Фарго”, в “Трагедії у Вейко” та ще безлічі цікавих проєктів. Джон Літгоу зіграє Еліаса Бічарда Джонатана, досвідченого адвоката і наставника Мейсона, який і доручає Перрі вивчити справу поліції щодо викрадення дитини. До речі, Делла наразі – секретарка Джонатана.

А ще нас познайомлять з сестрою Алісою, яку грає Тетяна Маслані. Сестра Аліса – голова одного з релігійних об’єднань. Вона читає проповіді перед натовпом і по радіо, яке транслює їх на всю країну. Жінка має неабиякий ораторський хист і може власти у розум людини будь-які думки. Вона має свої цілі і наміри, але чи добрі вони?..

Каст серіалу Перрі Мейсон
Шей Вігем, Тетяна Маслані, Джон Літгоу

Коли прем’єра

Премєра серіалу відбудеться 21 червня 2020 року. Кількість серій поки що не оголошена. Продюсерами серіалу, серед інших, виступають виконавець головної ролі Меттью Різ, Роберт Дауні – молодший та його дружина Сьюзан. До речі, спочатку планувалося, що Мейсона буде грати саме Роберт Дауні. Але через зайнятість в інших проєктах йому довелося від неї відмовитися.