Чи всі можуть судити по совісті – з’ясуємо в кіно

На цьому тижні в прокат виходить юридична драма «Судити по совісті». Стрічка заснована на реальних подіях. Вона розповідає про боротьбу молодого адвоката Браяна Стівенсона за життя Волтера МакМілліана.

1 листопада 1986 року хтось вбив 18-річні Ронду Моррісон – білу жінку з містечка Монровілль, штат Алабама. Тривалий час вбивцю не могли знайти. Шериф відчував тиск громади через цю справу. І тоді він вирішив знайти цапа-відбувайла. Ним і став темношкірий Волтер МакМілліан.

Бажання якомога швидше закрити справу, сильні расистські настрої, що не покидали Алабаму з часів Громадянської війни за незалежність і Ку-Клукс-Клану, зробили своє. Після арешту Волтера кілька місяців тримали в камері смертників ще до суду. Сам суд тривав півтора дні. Присяжні були переважно білими, жодні свідчення темношкірих свідків не були прийняті до уваги. За сфабрикованими доказами та фальшивими свідченнями у 1988 році МакМілліана засудили до довічного. Але вже за місяць суддя власним одноосібним рішенням замінив довічне на смертну кару. Молодий адвокат Браян Стівенсон дізнається про жахливу історію Волтера і починає свою битву за його життя.

В ролях: Майкл Б. Джордан, зірка «Чорної пантери» та «451 градус за Фаренгейтом», Джеймі Фокс («На драйві»), Брі Ларсон, Роб Морган, Рейф Сполл, Тім Блейк Нільсон та інші.