Мовчазні сутінки біля мертвої води: серіальні прем’єри січня 2020 року

Серіальні прем'єри січня 2020

Серіальні прем’єри січня 2020 року – різноманітні та цікаві. Деякі наші улюблені серіали продовжують свою історію, а з одним ми прощаємось.

01.01.2020 – Гамільтон (Hamilton)

C More, TV4, Швеція

Агент Карл Гамільтон береться за розслідування серії вибухів та кібератак в Стокгольмі. Згодом він з’ясовує, що довіряти не можна нікому. Адже з цими подіями якось пов’язані розвідки кількох країн, і Швеція серед них.

У ролях: Якоб Офтебро (зіграв головну роль в серіалі «Монстр», також ви могли його бачити в 2 сезоні «Мосту»), Ніна Борн, Крістен Генрікссон, Ровена Кінг, Пітер Андерсон та інші.

01.01.2020 – Сутінки (The Gloaming)

Stan, Австралія

Моллі МакГі розслідує вбивство невідомої молодої жінки. Знайдені на місці злочину докази свідчать, що вбивство пов’язане зі справою 20-річної давнини. Аби розкрити злочин. Моллі доведеться об’єднатися зі старим знайомим Алексом О’Коннелом. Всі ці роки вони не бачились і не спілкувались, але їх пов’язує таємниче минуле.

02.01.2020 – Заступник / Маршал (Deputy)

FOX, США

За правилами, якщо шериф округу Лос-Анджелес помирає, справи переходять до того в його відділку, хто служить довше за інших. Так сержан Білл Голлістер отримав посаду і купу проблем. Йому доведеться боротися не тільки зі злочинцями, а й з корупцією у правоохоронній системі. Але Білл не з тих, хто звик здаватися. Цікавий детектив з елементами вестерну.

У ролях: Стівен Дорфф (зіграв Роланда Веста в 3 сезоні серіалу «Справжній детектив»), Яра Мартінес, Браян Ван Голт, Сієна Гойнс та інші.

05.01.2020 – 22. Липень (22. juli)

NRK Drama, Норвегія

22 липня 2011 року – трагічний день для Норвегії. Саме тоді Андерс Брейвік влаштував теракт в Осло, а потім – жахливу стрілянину на острові Утойя. Цей серіал – про поліцейських, лікарів, пожежників. Всіх, хто був на роботі та приймав постраждалих в той день. Вони намагаються збагнути, як могла статися така трагедія і як з нею впоратися.

У ролях: Олександра Г’єрпен, Ойвінд Брандцег, Хельга Гурен, Маркус Тонсет та інші.

07.01.2020 – Мовчазний свідок (Silent Witness), 23 сезон

BBC One, Велика Британія

Досвідчений судмедексперт доктор Томас Чемберлен готовий до розплутування нових справ.

07.01.2020 – Коронер (Coroner), 2 сезон

СВС, Канада

Коронер з Торонто Дженні Купер займається розслідування підозрілих смертей. Деякі випадки становлять загрозу для неї самої.

07.01.2020 – ФБР: найбільш розшукувані (FBI: Most Wanted)

CBS, США

Серіал є спін-оффом доволі успішного проекту «ФБР», що стартував у 2018. Нам покажуть роботу команди суперпрофесіоналів, які вистежують та ловлять злочинців зі списку найрозшукуваніших.

У ролях: Джуліан МакМехон, Кейша Кастл-Г’юз, Келлан Латц та інші.

08.01.2020 – Мислити як злочинець (Criminal Minds), 15 сезон

CBS, США

Заключний сезон проекту. Якщо хтось сподівався, що в ньому повернуться ті актори, які колись покинули серіал, – надія марна. Чим все закінчиться і чи всі члени команди залишаться живими, дізнаємось за 10 епізодів.

08.01.2020 – Тягар істини (Borden of Truth), 3 сезон

CBC, Канада

Крістін Кройк, відома шанувальник детективів за роллю ніжної та небезпечної Кетрін Чендлер у серіалі «Красуня та чудовисько», тепер грає корпоративного адвоката. Битви в залі суду можуть бути такими ж запальними, як і на вулицях. А збирання доказів у прагненні розкрити корпоративні таємниці – так само небезпечним.

08.01.2020 – Убивство на фермі «Вайтхаус» (White House Farm)

ITV, Велика Британія

Серіал заснований на реальних подіях. У 1985 році ця трагедія сколихнула Британію. На фермі були знайдені мертвими Шейла Каффелл, її прийомні батьки та два її маленьких сина. Спочатку поліція підозрювала Шейлу в скоєнні злочину та самогубстві. Але потім підозри правоохоронців викликав прийомний син вбитих старих Джеремі Бамбер. То хто і чому влаштував жахливу стрілянину? До речі, хоча вирок по справі був винесений ще у 1986-му, вона досі викликає чимало суперечок. У грудні 2019 року адвокати затребували повторного розгляду деяких доказів.

У ролях: Стівен Грем, Фредді Фокс, Крессінда Бонас та інші.

09.01.2020 – Смерть в раю (Death in Paradise), 9 сезон

BBC One, Велика Британія

Джек Муні залишить прекрасний карибський острів Сен-Марі. Замість нього головним інспектором стане Невілл Паркер, якого зіграв Ральф Літтл. Новий детектив – нові справи! До речі, цей британський проект – третій за популярністю у глядачів.

10.01.2020 – Гранчестер (Grantchester), 5 сезон

ITV, Велика Британія

Детектив-інспектор Джон Кітінг та преподобний Вілл Девенпорт знову об’єднуються, аби розкривати заплутані таємниці у невеличкому селищу Гранчестер. В цьому сезоні сюжет буде сконцентрований на студентах жіночого та чоловічого коледжів.

10.01.2020 – Медична поліція (Medical Police)

Netflix, США

Комедійний детектив про лікарів, які намагаються з’ясувати походження дивного вірусу, через який потерпають люди. Але через пошук відповідей доволі вони потрапляють в епіцентр шпигунських пристрастей. Це пародія на всі шпигунські фільми разом узяті.

У ролях: Ерінн Гейс, Роб Гюбель, Малін Акерман та інші.

10.01.2020 – Падіння в мертві води (Deadwater Fell)

Channel 4, Велика Британія

Доктор Том Кендрік пережив страшну трагедію: в пожежі загинули його дружина та троє діточок. Слідчі намагаються з’ясувати, що сталося: чи була пожежа випадковою або мова йде про навмисні дії. Ідеальна на перший погляд родина поступово починає розкривати свої темні секрети. Але їх чимало і у інших жителів невеличкого селища.

У ролях: неймовірний Девід Теннант (Алек Гарді з «Бродчорч», а минулого року ви могли бачити актора у цікавому серіалі «Злочинець»), Анна Меделей, Каш Джамбо, Морін Бітті, Меттью МакНалті та інші.

10.01.2020 – Лінкольн Райм: полювання на збирача кісток (Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector)

NBC, США

Екранізація роману Джеффрі Дівера «Збирач кісток». Лінкольн Райм – судовий кримінолог. В результаті травми у нього параліч всього тіла, а його розум працює блискуче. Тепер він консультує інших і об’єднується з детективом поліції Нью-Йорку Амелієй Сакс задля полювання на серійного маніяка, який збирає кістки. До речі, цей роман Дівера був вже був екранізований. У 1999 році вийшов фільм «Збирач кісток» з Дензелом Вашингтоном та Анджеліною Джолі у головних ролях. На сьогодні Дівер видав 14 романів про Райма та Сакс, тож якщо серіал вдасться, на нього може чекати довге майбутнє.

У ролях: Рассел Горнсбі, Аріель Кеббел, Майкл Імперіолі, Рослін Рафф та інші.

12.01.2020 – Аутсайдер / Чужак (The Outsider)

HBO, США

Серіальні прем’єри січня 2020 року доповнює екранізація детективного роману Стівена Кінга 2018 року. Це, звісно, не детектив в чистому вигляді, але ми вирішили про нього написати. Деякі критики вважають серіал найкращою екранізацією Кінга за останні 20 років! Террі Мейтленда, викладача англійсько та тренера дитячої бейсбольної команди, звинувачено у зґвалтуванні та вбивстві 11-річного хлопчика. Всі докази вказують на Террі. Але в нього залізне алібі – він був у іншому містечку на конференції. Як людина може бути у двох місцях одночасно? Чи міг Террі здійснити таку наругу над дитиною. І чи це взагалі Террі, якого всі знають?

У ролях: Бен Мендельсон, Джейсон Бейтман (Мартін Берд з «Озарку»), Синтія Еріво, Білл Кемп та інші.

17.01.2020 – Рослунд/Геллстрем: осередок 21 (Roslund Hellström: Box 21)

Viaplay, Швеція

Екранізація другого роману шведських письменників Андерса Рослунда та Берге Геллстрема. Їхні книжки дуже популярні на батьківщині, хоча на наших форумах відгуки більш критичні. В 2017 Геллстрем помер від раку, але до цього вони за напарником встигли видати 6 книжок. Роман «Осредок 21» та серіал на його основі розповідають про жагу до помсти двох жінок, які колись приїхали в Швецію шукати кращого життя, але тут їх зробили проститутками. Зараз Лідію привезли у лікарню сильно побитою. Тільки жінка отямилась, вона захопила заручників. Команді поліцейських треба з’ясувати вимоги Лідії та зрозуміти її мотиви.

24.01.2020 – Вавілон-Берлін (Babylon Berlin), 3 сезон

Sky 1, Німеччина

Найуспішніший та найдорожчий німецький проект. Неймовірно атмосферний. Дуже гострий, адже події розгортаються на тлі поступового приходу до влади нацистів. А відміну від попередніх сезонів, в цьому буде 12 серій. Основою для третього сезону став другий роман Фолькера Кучера «Тиха смерть». Нагадаємо, що перший роман «Волога риба» був основою для першого та другого сезонів проекту.

На які серіальні прем’єри січня 2020 року чекаєте ви?