Скандальна сенсація – йдемо у кіно!

Сенсація - прем'єра 13.02.2020

На цьому тижні в прокат виходить стрічка “Сенсація”, про яку останні півроку було чимало розмов. Вона присвячена справі про сексуальні домагання. В 2016 році кілька жінок, що працювали на Fox News, звинуватили в непристойній поведінці генерального директора телеканалу Роджера Ейлса. Звинувачення змусили Ейлса подати у відставку. Однак за розірвання з ним контракту чоловік отримав чималу винагороду і подяку за працю на каналі. Про “неприємну ситуацію” ніхто не згадав. Конфлікт з жінками було врегульовано за допомогою грошей.

Розробку фільму почали в травні 2017-го, після несподіваної смерті Ейлса. А вже в жовтні ми стали свідками гучного скандалу з Гарві Вайнштейном. Після чого зйомки стрічки про Ейлса стали більш ніж актуальними. Ефект #MeToo зіграв продюсерам на руку.

Те, що чоловіки досі розглядають жінок виключно як сексуальні об’єкти – велика і болюча проблема. Але, на жаль, американці зробити її предметом маркетингу і заробляють на цьому гроші. Фільм може бути чудовим, проникливим, правильним. Але те, що він знятий на хвилі звинувачень всіма всіх, аби тільки бути в тренді, на наш погляд, трішки зменшує його цінність.

Стрічка була номінована на безліч нагород, але в основному отримала їх за макіяж та зачіски. Деякі асоціації відмітили Марго Роббі як найкращу актрису другого плану. Крім неї, в фільмі знімались Ніколь Кідман, Шарліз Терон, Джон Літгоу, Малкольм МакДавелл, Еллісон Дженні та інші.