Гра пам’яті з янголом: йдемо в кіно

Детективний рік у кіно починається доволі традиційним фільмом від американців та цікавою стрічкою спільного виробництва Аргентини та Іспанії.

“Гра пам’яті” – новий проект з ветеранами бойовиків Сільвестром Сталлоне та Меттью Модайном. Герой останнього отримав черепно-мозкову травму від час пограбування сховища банку і тепер нічого не пам’ятає. Після кількох років ув’язнення та безрезультатного лікування йому вводять експериментальний препарат, що має змусити Макдональда згадати минуле. Він тікає з тюрми, аби завершити справу. А на хвості у нього – детектив поліції та агент ФБР, які щось знають по те, як все сталося…

У ролях:  Меттью Модайн, Сільвестр Сталлоне, Раян Гузман, Крістофер Макдональд та інші.

Інша стрічка – “Янгол” – розповідає про серійного вбивцю Робледо Пуча на прізвисько Карлітос. Він діяв в Аргентині на початку 70-х. Зовні Пуч вигладяє, як небесне створіння, але його наміри та бажання – пекельні. З 18 до 20 років він встиг вбити 11 людей. Як так сталося, що тихий скромний хлопчик перетворився на серійного вбивцю? Фільм радше драма, аніж детектив, але якщо вас цікавить психологія злочинців, його варто подивитися.

До речі, Пуч досі живий і відбуває довічне у в’язниці суворого режиму. Йому було відмовлено в умовно-достроковому звільненні, адже Робледо страждає на психопатичні напади. Через заборону смертної кари в Аргентині йому також відмовили у введенні смертельної ін’єкції.

Фільм – кандидат на премію “Оскар” за найкраший фільм іноземною мовою.

У ролях: Лоренцо Ферро, Чіно Дарін, Даніель Фанего та інші.