Дивні історії про горобців та ураган

прем'єри 01.03.2018

Цього тижня у прокат вийшли два дещо неправдоподібні фільми улюбленого нами жанру.

Перший – шпигунський трилер “Червоний горобець”. Колишню балерину Домініку Єгорову змусили стати агентом російських спецслужб. Її головний інструмент – її тіло, вона отримує інформацію, зваблюючи та виконуючи будь-які бажання “клієнта”. Але таке життя з’їдає дівчину, вона бажає вирватися, та куда це її приведе?

Фільм заснований на книзі Джейсона Метьюза, колишнього агента ЦРУ, який хотів показати, як працюють розвідки у польових умовах. Видана у 2013 році, книга отримала схвальні відгуки і навіть дві премії. Фільм пока що цим похвалитися не може. Відгуки критиків та глядачів неоднозначні. І хоча майже всі говорять про прекрасну роботу Дженніфер Лоуренс, не дуже гарно складений докупи сюжет, безліч сцен насилля та відрив від реалій і правдоподібності залишають негативне враження. Сам тому трішки шкода гарних акторів, що задіяні у фільмі.

У головних ролях: Дженніфер Лоуренс, Джоел Едгертон, Джеремі Айронс, Маттіас Шонартс, Шарлотта Ремплінг.

Другий фільм – бойовик “Погоня за ураганом”. На узбережжя Сполучених Штатів йде ураган. Хтось тікає від нього, аби врятуватися, а ось банда злочинців вважає його ідеальним прикриттям задля викрадення 600 мільйонів доларів зі сховища казначейства. Але несподівано їм назаваді стає не тільки стихія, але й троє людей – агент казначейства, метеоролог та його брат, колишній морський котик. Завдання для всіх – не тільки досягти мети, а й вижити, адже ніхто не очікував, що ураган буде настільки потужним.

Фільм дуже динамічний, сюжет розвивається швидко, погоні та перестрілки тримають у тонусі. Але сам ураган виглядає неправдоподібно і занадто апокаліптично, що іноді трішки дратує. Але якщо закрити на це очі, фільм цілком можна подивитися.

У головних ролях: Тобі Кеббелл, Меггі Грейс, Райан Квонтен, Ральф Айнесон, Ренді Кутюр.