Небезпечна чорна течія захопила міс Слоун: йдемо в кіно

Чорта течія та Небезпечна гра Слоун - прем'єри 20.10.2018

На цьому тижні в прокат вийшли 2 фільми детективного жанру.

“Чорна течія” – фільм від французьких кінематографістів. Основою стрічки став перший роман доволі популярного ізраїльського письменника Дрора Мешані. Автор разом з режисером Еріком Зонкою працював над створенням сценарію до фільму.

Зник підліток. Комісар поліції Франсуа Вісконті починає пошуки. Згодом у поле його зору потрапляє вчитель французької, що займається з дітьми вдома. Та чи дійсно цей чоловік причетний до зникнення хлопця? А може, у Вісконті є свої брудні таємниці?

Харизматичного Венсана Касселя ми нещодавно бачили у стрічці “Афера по-французьки”, де він був по той бік закону. В “Чорній течії” він на боці світла. Ніби то. Також у ролях Ромен Дюріс, Сандрин Кіберлейн, Елоді Буше та інші.

“Небезпечна гра Слоун” – фільм ще 2016 року, який спричинив чимало галасу і широко обговорювався в Америці. Адже в ньому розглядається одне з найболючіших питань США – контроль за торгівлею зброєю. Можна сміливо сказати, що в країнї існують два приблизно рівні за чисельністю табори. Одні вважають, що контроль має бути більш жорстким, інші хочуть взагалі його позбутися. Можливо, вже скоро приймати рішення, на чиєму ми боці, доведеться кожному з нас.

Елізабет Слоун – висококласний лоббіст. Вона може посприяти прийняттю або похованню будь-якого законопроекту. І зараз її задача – зробити так, аби білль Гіттона-Гарріса, що обмежує свободу придбання та володіння стрілковою зброєю, був схвалений Конгрессом. Але збройне лоббі має контрагрументи та не гребує жодними засобами, аби втопити Слоун та її справу. Що з цього вийде – дивіться у стрічці.

За роль у цьому напруженому політичному трилері Джессіка Честейн номінувалася на “Золотий глобус”. Деякі критика писали, що це найкраща роль у її кар’єрі. Також у фільмі знялися Марк Стронг, Елісон Пілл, Майкл Стулбарг, Джон Літгоу та інші.