Фільми

Сім сестер

 

 

 

Назва англійською: What Happened to Monday

Назва російською: Тайна семи сестер

Виробник: SND Films, Vendôme Pictures, Netflix, Велика Британія, Франція, Бельгія

Рік виробництва: 2017

Режисер: Томмі Віркола

Сценаристи: Макс Боткін, Керрі Вільямсон

Композитор: Крістіан Вібе

Актори та ролі:

  • Нумі Рапас – Карен Сетман
  • Віллем Дефо – Терренс Сетман
  • Глен Клоуз – Ніколет Кейман
  • Марван Кензарі – Едріан Ноулз
  • Пол Сверре Гаген – Джеррі

Фільм українською:

https://kino4ua.net/1943-sm-sester.html

https://uakino.club/filmi/genre_thriller/5265-sm-sester.html

Фільм російською:

https://rezka.ag/films/fiction/25495-tayna-7-sester-2017.html

Фільм англійською:

https://toloka.to/t86179

ОПИС

Через споживання генетично модифікованих продуктів збільшилася кількість багатоплідних вагітностей та генних мутацій новонароджених. Людство зазнало кризи через перенаселення та обмеженість усіх природних ресурсів. Влада запроваджує по всій планеті політику «одна родина – одна дитина».

Але є ті, хто з таким рішенням не згодні. У підпільній клініці жінка народжує сімох дівчаток та помирає. Їхнім вихованням і – що важливіше – приховуванням займається дідусь. За документами у нього одна онука. Дівчата виходять в світ по черзі, кожна у свій день тижня, за яким і названа.

Так сім сестер живуть 30 років. Аж ось одного дня Понеділок не повернулася з роботи. Тепер іншим доведеться з’ясовувати, що і чому з нею сталося.

ОСОБИСТЕ ВРАЖЕННЯ

«Сім сестер» – в багатьох аспектах жорстоке кіно. І не тільки через бійки, в яких жінок ніхто не жаліє. Проблема перенаселення та недостатність природних ресурсів існує вже давно, але світ все ще мало про це замислюється. Тому фільм показує, до наскільки жорстоких методів може вдатися людство на межі катастрофи, аби зберегти себе. Історія дітей, що були відібрані у батьків, вражає. Як і те, що мав зробити Терренс, аби дівчатка залишались повністю ідентичними.

Детективна інтрига закручена вдало і розвивається стрімко. Кожен день починається з таємниці, адже ніхто з сестер не знає до кінця, які події відбувалися у день попередній. Чим далі, тим питань більше, а відповідей недостатньо. Особливо коли з’ясовується, що і між собою сестри не були до кінця відвертими.

Цікаво визначити причину, чому сталися всі ці події. Здавалося б, Терренс подарував життя сімом дівчатам. Але чи було це насправді життям? І чи не через неможливість його отримати, бути нарешті окремою особистістю, почалася ця страшна історія?

Терренс у виконанні Віллема Дефо («День розплати», «Вбивство у «Східному експресі») – складний характер. Персонаж виходить з любові, але через неї він має діяти і жорстко. Він присвятив своє життя онукам, але розуміє, на яку небезпеку їх наражає. Ніжність, турбота, страх, занепокоєння майбутнім – весь цей вир емоцій актор передає прекрасно.

Але, звісно, головна окраса стрічки – Нумі Рапас, яку шанувальники детективів знають як Лісбет Саландер. Зіграти сім персонажів, які мають бути і однаовими, і різними, причому не тільки зовні – цікаве акторське завдання. І акторка чудово з ним впоралася. Адже навіть коли дівчата виступать в ролі нібито одніє жінки, вони все одно різні і врешті-решт в стресових ситуаціях діють по-різному. Саме тому за ними цікаво спостерігати протягом всього фільму.

Трейлер:

Автор запису: L Grey

admin_LGrey

Recent Posts

2022 рік

Розклад виходу детективних серіалів у 2022 році.

2 года ago

Суто англійські вбивства

Серіал «Суто англійські вбивства» розповідає про Мідсомер - графство у Великій Британії, де, здається, вбивають…

2 года ago

Той, що потонув

15-річний Деніел - хто він? Може, той хлопчик, що ніби то потонув майже 10 років…

3 года ago

2021 рік

Розклад виходу детективних серіалів у 2021 році.

3 года ago

Детективи для всіх і кожного: серіальні прем’єри літа 2021

Серіальні прем’єри літа 2021 року - для кожного і на будь-який смак. Більше 20 нових…

3 года ago

Посередник укладає пакт між чудовиськом та безневинним: серіальні прем’єри травня 2021

Серіальні прем’єри травня 2021 - це 7 нових проєктів і 7 продовжень. Серед новинок цікаві…

3 года ago

This website uses cookies.