Кривава земля – трейлер

Кривава земля - трейлер

ВВС розкаже нам історію розкриття злочинів 20-річної давнини у міні-серіалі “Кривава земля”.

Інспектор поліції Том Бреннік відразу впізнав почерк вбивці, коли з моря витягли дороге авто. До цього причетний найманий вбивця на прізвисько “Голіаф”. Багато років тому він діяв у Північній Ірландії. Однією з жертв стала дружина Бренніка. Тепер у інспектора з’явилась можливість розкрити і давні і свіжі злочини та нарешті знайти вбивцю. Але його одержимість цією справою не викликає захоплення у оточуючих, навіть у колег та керівництва. Але для Бренніка це справа честі. Не дивлячись на загрозу життю його близьких та його самого.

Вбивства у 1998 році відбувалися на тлі загострення конфлікту між ІРА та британською владою. Жахливе протистояння, що тривало десятиліттями, жертвами якого стали тисячі людей. Тож серіал дає деяке уявлення про те, що відбувалося тоді у Північній Ірландії.

Одним з творців проєкту є Джед Меркуріо, що приймав участь у створенні таких популярних детективних серіалів, як “Удар у відповідь“, “За службовими обов’язками” та “Тілоохоронець”. Його участь у проєкті – ознака якості серіалу.

В головній ролі знявся Джеймс Несбітт, який сам родом з Північній Ірландії, тож добре розуміє, про що грає. Він народився і виріс в часи, коли розмежування через політичні та релігійні уподобання в регіоні було дуже сильним і часто ставало причиною кривавих розправ. Шанувальники детективів можуть пам’ятати актора за роллю у серіалі “Зниклий без вісти”.

У інших ролях: Лоркан Краніч, Шарлін Лі МакКенна (“Вулиця різника”, “Віденська кров”), Майкл Смайлі (“Лютер“), Кріс Веллі та інші.

Прем’єра першої серії відбулася 21 лютого 2021 року, і проєкт “В одне рило” буде перекладати цей серіал для нас. Якщо у вас є можливість, підтримайте їх!